24 mei 2024
Thumbnail voor Delta per Thalys van Schiphol naar Antwerpen en Brussel

Delta per Thalys van Schiphol naar Antwerpen en Brussel

SCHIPHOL - Om meer Europese bestemmingen te kunnen aanbieden, lanceert de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta samen met Thalys een nieuw Air+Rail-programma. Met een ticket zijn vanaf Schiphol ook Antwerpen en Brussel bereikbaar.


Dankzij de nieuwe overeenkomst kunnen passagiers van Delta overstappen van vliegtuig naar trein op Schiphol. Vanaf het treinstation op Schiphol is er een frequente verbinding met Antwerpen en Brussel, met reistijden van iets meer dan een uur.

“Dit Air+Rail-programma met Thalys is nog maar het begin, aangezien we onze passagiers het gemak willen bieden van snelle en gemakkelijke treindiensten naar een aantal bestemmingen in heel Europa. Voor onze Europese reizigers is dit ook een geweldige manier om naar Amsterdam te reizen om vluchten te nemen naar bestemmingen in de Verenigde Staten”, zegt Alain Bellemare, EVP International bij Delta. “We hebben geleerd van onze partnerluchtvaartmaatschappijen Air France en KLM.” Hij doelt daarmee onder andere op de samenwerking die KLM al jaren met Thalys heeft.

Het boekingsproces verloopt via de gebruikelijke kanalen van Delta. De treinsegmenten worden aangegeven wanneer Brussel Midi/Zuid of Antwerpen Centraal als bestemming of vertrekpunt worden geselecteerd. Reizigers die het Air+Rail-pakket hebben geboekt, kunnen normaal inchecken voor hun vlucht. Voor het spoorsegment moeten ze inchecken op Accesrail.com om hun instapkaart te halen, of het treinkaartje ophalen bij een loket op het treinstation.