17 mei 2024
Thumbnail voor Dit zijn ’s werelds beste steden van 2023

Dit zijn ’s werelds beste steden van 2023

Marktonderzoeksbureau Euromonitor International heeft, in samenwerking met databedrijf Lighthouse, een lijst met de 100 beste steden ter wereld opgesteld in de Top 100 City Destinations Index 2023. De steden zijn gerangschikt op basis van criteria als toerisme, duurzaamheid, economische prestaties, gezondheid en veiligheid.

Parijs staat op de eerste plek. Europa doet het goed met zeven steden in de top 10, en 63 landen in de top 100. De enige niet-Europese steden in de top 10 zijn Dubai op nummer twee, Tokyo op nummer vier en New York op nummer acht. Madrid staat op de derde plek. Amsterdam, Berlijn en Rome hebben een plekje kunnen veroveren op nummer vijf, zes en zeven. Barcelona en Londen maken de top 10 compleet.

Azië presteerde goed in de top 20, waar Singapore, Seoul, Osaka, en Hong Kong allemaal op de lijst staan.

"Het verbeteren van duurzaamheid, transportnetwerken en sociale impact zijn een paar belangrijke punten die steden vandaag de dag omarmen. Hierdoor vergroten ze hun concurrentiepositie en wordt het toeristische aanbod verbeterd waardoor de bezoekers optimaal van hun vakantie genieten", aldus Euromonitor International.