20 april 2024
Thumbnail voor Duurzaam genieten op Tenerife: Van walvis spotten tot culinair eten

Duurzaam genieten op Tenerife: Van walvis spotten tot culinair eten

SANTA CRUZ - De trend om duurzaam te reizen zit al een paar jaar in de lift. Steeds meer reizigers zijn bewust met het milieu bezig en kiezen vaker voor duurzame opties tijdens hun vakantie. Het Canarische Eiland Tenerife biedt verschillende initiatieven om het milieu zo min mogelijk te belasten. Turismo de Tenerife zet in de Canarische Eilanden Special in Reisbizz Magazine een aantal belevenissen op een rijtje die ook duurzaam zijn.


Een groot deel van de zee aan de westkust van Tenerife is benoemd tot de eerste Whale Heritage Site van Europa. Hier kun je op duurzame, respectvolle en verantwoorde manier walvissen en dolfijnen in hun natuurlijke habitat bekijken. “Veel aanbieders van deze tours op Tenerife zijn aangesloten bij het ‘Quality Charter’, wat betekent dat zij zich er vrijwillig aan toewijden een eersteklas toeristische dienstverlening te bieden die diervriendelijk is, met als doel het effect van de tours op het leven onderwater te minimaliseren”, aldus het verkeersbureau.

Op Tenerife kunnen reizigers te voet alle hoeken van het eiland ontdekken. De 43 beschermde natuurgebieden nemen bijna de helft van het eiland in beslag. “Hierdoor is het een echt wandelparadijs. De routes wisselen af met adembenemende uitzichten op zee, spectaculaire vulkanische landschappen tot aan eindeloze laurierbossen. Met honderden kilometers aan goede bewegwijzerde routes waar de natuurparken over beschikken, valt er genoeg te beleven.”

Ook op culinair gebied zijn er mogelijkheden om je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en toch uitgebreid te dineren. “Zo is Panzaburro Gastrotasca in de hoofdstad Santa Cruz een echte aanrader. De ingrediënten in de overheerlijke Canarische gerechten komen rechtstreeks uit hun eigen moestuin in het Anaga Natuurpark. Alle producten zijn biologisch en ecologisch en ze doen voortdurend onderzoek naar innovatie van hun producten en recepten.”

Meer tips over duurzaam genieten op Tenerife? Lees dan het hele artikel in de Canarische Eilanden Special van Reisbizz Magazine.