11 mei 2024
Thumbnail voor Een dag in The City That Never Sleeps met de Jong Intra Vakanties

Een dag in The City That Never Sleeps met de Jong Intra Vakanties

NEW YORK - New York: the city that never sleeps. De grootste stad van de Verenigde Staten bestaat uit verschillende stadsdelen, waarvan Manhattan ongetwijfeld het bekendst en populairst is. In de Bijzondere Steden Special van Reisbizz Magazine neemt de Jong Intra Vakanties je voor een dag mee naar New York.


Rustig beginnen in Central Park
Waar de wandeling door Manhattan begint, is natuurlijk afhankelijk van waar je hotel ligt. “Begin de dag met een lekker ontbijt buiten de deur. Op vrijwel elke straathoek in Manhattan kun je een goed, gezond - of ongezond - ontbijt scoren met onbeperkt koffie. Heel fijn om zo de dag te beginnen. We raden je aan de dag te beginnen in Central Park. Je zou wel een hele dag in dit immense park kunnen doorbrengen, maar binnen twee uur zie je ook al heel veel”, aldus de touroperator.

Filmliefhebbers opgelet!
Als je op Fifth Avenue richting het zuiden loopt, stuit je vanzelf op Rockefeller Centre. “Je hebt vanaf het dak van deze wolkenkrabber een goed uitzicht op het Empire State Building, maar er valt ook genoeg te zien, als je niet de hoogte opzoekt. Vanaf Rockefeller Centre is het slechts tien minuten lopen naar de Public Library, die gelegen is aan het Bryant Park. Het is zeker de moeite waard om deze openbare bibliotheek ook van binnen te bekijken.”

Filmliefhebbers herkennen de grote leeszaal misschien uit films als Seks and the City. Het aangrenzende Bryant Park is volgens de Jong Intra de ideale plek voor een korte tussenstop. “Hier kun je meteen genieten van een late lunch. De hotdog- en pretzelkraampjes vliegen je om de oren. Vanuit Bryant Park is het een korte wandeling naar het Empire State Building. Als je bij Rockefeller Centre niet van het uitzicht hebt genoten, raden we je aan dat hier te doen. Op de 86e en 102e verdieping van het gebouw heb je observatieplatformen vanwaar je prachtig uitzicht hebt over Manhattan.”

Wil je weten wat volgens de Jong Intra Vakanties een waardige afsluiter is van een dag in New York? En welke tips de touroperator nog meer heeft? Lees dan het hele artikel in de Bijzondere Steden Special van Reisbizz Magazine.