19 juni 2024
Thumbnail voor Eerste impressies van Albanië tijdens studiereis TUI: ‘Het is hier verzorgder dan op de Griekse eilanden’

Eerste impressies van Albanië tijdens studiereis TUI: ‘Het is hier verzorgder dan op de Griekse eilanden’

De eerste dagen van de TUI-studiereis naar Albanië zitten erop. Albanië, een bestemming die steeds populairder wordt, scoort erg goed onder de 23 aanwezige reisagenten. “Het is verzorgder dan de Griekse eilanden.”

Sandy Wallenburg van TUI Retail uit Lelystad is mee op reis en vindt vooral de mensen heel vriendelijk, vertelt ze aan Reisbizz. “Al is Engels soms wel een dingetje”, aldus de reisagente. “Ik vind het verzorgder dan de Griekse eilanden, er ligt minder afval langs de weg en de huizen zijn ook meer ‘af’ in vergelijking met Griekenland.”

Wel wordt er op deze schat voor natuurliefhebbers veel gebouwd, zo valt op tijdens de studiereis. Karolien Vloon van Reisbureau Opmeer vraagt zich daarom af of er niet te veel wordt gebouwd. “Persoonlijk zou ik een auto huren en meer van de natuur willen zien”, voegt ze daaraan toe. “Ik moet nog even verder kijken, want we hebben nog een hoop te zien de komende dagen”, zegt Karolien. “Berat vond ik echt prachtig, een aanrader!” De reisagenten bezochten Berat, ook bekend als ‘de stad met duizend vensters’, op de tweede dag van de studiereis. Vanaf het kasteel kregen de reisagenten een prachtig uitzicht over de stad. Daarna stopte de bus nog even om de - vooral witte - huizen ook van dichtbij te bekijken.

Volgens Helen Assenberg van D-Reizen uit Goes is Albanië over een paar jaar helemaal “hot en happening”. Ook zij vergelijkt, net als Sandy Wallenburg, het land met Griekenland. “Ik ben fan van Griekenland, maar het is hier inderdaad veel schoner en moderner. Ik ben zeker positief verrast tot nu toe.”

Wil je meer weten over Albanië, deze 4-daagse reis en de ervaring van de reisagenten? Meld je dan hier kosteloos aan bij de Reisbizz Sociëty en lees het volledige reisverslag in Reisbizz Magazine.