14 juni 2024
Thumbnail voor Eerste JetBlue-vlucht uit Boston geland op Schiphol

Eerste JetBlue-vlucht uit Boston geland op Schiphol

SCHIPHOL - JetBlue is van start gegaan met de tweede lijndienst tussen de Verenigde Staten en Schiphol. Vorige maand startte de Amerikaanse maatschappij met vluchten vanuit New York, en donderdagochtend landde ook de eerste vlucht uit Boston.


De A321neo LR arriveerde om half tien vanochtend op Schiphol, na een vlucht van iets meer dan zes uur. JetBlue zet dit type vanaf nu dagelijks in op de route naar Boston, net als naar New York. Aan boord is plaats voor 138 passagiers, waarvan 24 in de luxe Business Class en 114 in Economy.

“Onze dagelijkse non-stop vlucht tussen Amsterdam en New York is succesvol gestart. We zijn verheugd om onze service en lagere tarieven uit te breiden met een dagelijkse vlucht van en naar Boston”, zegt Dave Clarke, Head of Revenue & Planning bij JetBlue.

“Het toevoegen van deze tweede trans-Atlantische route biedt zakenreizigers en vakantiegangers meer opties om te vliegen voor lagere tarieven in vergelijking met de legacy carriers die al decennialang de markt bedienen.” Daarmee doelt hij op KLM en Delta.

Hoewel JetBlue zich profileert als prijsvechter, is de service aan boord dat allerminst. Zo krijgen reizigers ook in Economy Class gratis eten en drinken, inclusief alcohol, en heeft elke stoel een entertainmentscherm. Ook is er gratis wifi aan boord.

In Business Class kunnen de stoelen volledig plat, met schuifdeurtjes voor meer privacy.