21 mei 2024
Thumbnail voor Elbers: KLM heeft concurrentievoordeel nu toeristische vraag als eerste aantrekt

Elbers: KLM heeft concurrentievoordeel nu toeristische vraag als eerste aantrekt

PARIJS - Volgens Pieter Elbers, de CEO van KLM, kan de beperkte capaciteit van de luchtvaartmaatschappij in de Business Class komende zomer “een voordeel” vormen ten opzichte van concurrenten. Aangezien er op korte termijn meer toeristische dan zakelijke vraag wordt verwacht, zorgt de “relatief kleine Business Class” ervoor dat KLM dan eventueel meer Economy-tickets kan verkopen.


KLM heeft in de “longhaul-Business Class meestal ongeveer dertig stoelen, en onze Europese Business Class-cabines zijn flexibel in te delen. We kunnen ons dus snel aanpassen bij meer vraag naar toeristische tickets.”

Dat gaat KLM wellicht deze zomer al "helpen", met name ten opzichte van concurrerende luchtvaartmaatschappijen, die soms wel 60 of 70 ruimtevretende Business Class-stoelen aan boord van hun grotere toestellen hebben.

Elbers: “We zien wereldwijd en met name in Amerika op dit moment dat de toeristische markt veel sneller aantrekt dan de zakelijke markt. Als die vraag straks ook Europa bereikt, kan KLM daar handig mee omgaan.”

Elbers meldde overigens dat het volgens hem louter een kwestie van tijd en timing is alvorens de mondiale luchtvaartmarkt volledig zal herstellen: “Dat zie je nu al aan de vraag in landen waar de vaccinatiegraad hoog is, de mensen zijn niet bang om op reis te gaan.” Elbers deed zijn uitspraken donderdagochtend tijdens een persconferentie in Parijs.