23 mei 2024
Thumbnail voor Emirates breidt aantal vluchten naar Brussel uit en komt weer met A380 naar Düsseldorf

Emirates breidt aantal vluchten naar Brussel uit en komt weer met A380 naar Düsseldorf

DUBAI - Emirates verhoogt het aantal vluchten tussen Brussels Airport en Dubai. Vanaf de start van het winterseizoen, eind oktober, vliegt de maatschappij tien in plaats van zeven keer per week op deze route. De extra vluchten vinden op vrijdag, zaterdag en zondag plaats.


Behalve rond 15.00 uur, vertrekt er die dagen ook rond 21.00 uur een vlucht van Brussel naar Dubai. Die komt de volgende ochtend aan in Dubai. Emirates blijft op alle vluchten een Boeing 777-300ER inzetten. Dat toestel biedt plaats aan 354 passagiers in een drieklassenindeling.

Ook naar andere Europese steden gaat Emirates vaker vliegen, zo laat het bedrijf weten, waaronder naar Düsseldorf. Deze Duitse luchthaven, populair bij Nederlanders, wordt bovendien vanaf eind oktober weer met de Airbus A380 bediend. Verder wordt de lijndienst naar Newcastle hervat.

Eerder werd al bekend dat Emirates komend winterseizoen weer een A380 inplant naar Schiphol. Daarnaast gaat de frequentie omhoog, met op sommige dagen een tweede vlucht. Nu wordt nog op alle passagiersvluchten naar de Nederlandse luchthaven een Boeing 777-300ER ingezet.

Emirates zegt met de capaciteitsverhogingen tegemoet te komen aan de stijgende vraag.