21 mei 2024
Thumbnail voor Emma Burgers (Fly to the West) op FAM-trip naar Louisiana: ‘Welkom in het diepe Zuiden’

Emma Burgers (Fly to the West) op FAM-trip naar Louisiana: ‘Welkom in het diepe Zuiden’

LOUISIANA - Emma Burgers van Fly to the West maakte een FAM-trip naar Louisiana voor ze aansloot bij de Travel South International Showcase om te spreken met de (toekomstige) partners in de regio. Als voorproefje op de USA Special in het nieuwe Reisbizz Magazine, die deze week uitkomt, neemt Emma ons mee langs alle bekende en onbekendere hotspots van het diepe Zuiden.


“Na een redelijk ontspannen incheck op Schiphol, waar je met de juiste voorbereiding zo doorheen bent, vertrok het vliegtuig naar Atlanta. Het is een kwestie van ervoor zorgen dat je al je documenten op een rijtje hebt, maar in feite is het niet meer dan een kleine toevoeging aan het normale voorbereidingsproces voor een vliegreis naar de VS. Na een kleine overstap naar Lafayette kon de reis definitief beginnen.”

Pancakes en Zydeco
“De ochtend krijgt een kickstart in het Zydeco Breakfast at Buck and Johnny’s, vlak bij Lafayette, op weg naar Baton Rouge. Je kijkt er je ogen uit, want terwijl jij de syrup over je sweet potatoes pancakes giet, begint de liveband te spelen. Het is een grote familieaangelegenheid en oudere stellen wisselen voortdurend vol plezier van danspartners terwijl ze er op los swingen. Oma’s dansen met kleinkinderen en op een gegeven moment barst een groep in een spontane maar goed gechoreografeerde line dance uit. Wanneer je hier in de buurt bent, is een ontbijt bij Buck and Johnny’s een verplichte stop.”

Swamp Tour
“Voor je arriveert in Baton Rouge is er nog een andere must do. Stop bij het Atchafalaya Basin voor een geweldige Swamp Tour. De oranje overdekte air boat ligt bij aankomst stil op het water te dobberen, maar dit vormt een schril contrast met het gebrul wanneer je minuten later het water opgaat. Bewonder het magische aanzicht van bomen die in allerlei groene tinten uit het water op lijken te rijzen. Duik weg voor laaghangende takken en hou je stevig vast aan de reling wanneer de boot per ongeluk een dikke wortel in het moeras raakt. In de zomer zijn zonnebadende alligators vaak de kers op de taart.”

Tijdens de Swamp Tour bij het Atchafalaya Basin

Terug in de tijd in Baton Rouge
“Er zijn weinig gebieden in de USA zo bekend om het tot leven brengen van de geschiedenis als hier in de Deep South. In Baton Rouge komen veel verhaallijnen samen, zoals in het Rural Life Museum. Hier leer je de belangrijke verhalen achter de plantagehuizen en kun je een blik werpen in de kleine houten huizen waar de opzichter en de tot slaaf gemaakten wonen. Leer over het leven op de plantage en hoe de tijd daarna verliep.

Voor politieke geschiedenis kun je stoppen bij de twee capitoolgebouwen van dit stadje. Veel van de geschiedenis wordt verteld aan de hand van de levensloop van de neergeschoten gouverneur van Louisiana, Huey Long. Met name het oude capitoolgebouw is zo ingericht dat het ook interessant is om te bezoeken met de hele familie, dankzij de aanwezigheid van een praatgraag spook.”

Uitblazen aan Northshore
“En dan is het tijd voor wat ontspanning aan het water. Aan de Northshore van Lake Pontchartrain is het goed toeven. Dit gigantische meer ten noorden van New Orleans heeft een charmante waterkant. Huur hier een fiets en verken de omgeving, waarbij je zeker even moet stoppen bij Dew Drop Jazz and Social Hall. In dit monumentale gebouw(tje) hebben grootse jazz-legendes gespeeld. Er worden gelukkig nog regelmatig concerten georganiseerd, tickets worden aan de deur verkocht.”

Op naar New Orleans
“En dan, wanneer je klaar bent voor vertrek, ben je in no-time in New Orleans. Luister naar Louis Armstrong terwijl je reist over de gigantische brug die Northshore met de stad verbindt. Een perfecte volgende stop voor je reis in de Deep South.”

Culinaire tips
“De liefde voor dit gebied gaat door de maag. Zet je broekriem maar een tandje wijder, want een reis door Louisiana is een aaneenrijging van lekker eten. Van spicy Gumbo en Jambalaya tot zoete, warme beignets. Hier zijn drie restaurants die je moet bezoeken:

Zydeco Breakfast at Buck & Johnny’s (Breaux Bridge, LA): a place so nice we name it twice.

Jazz brunch at Palmettos on the Bayou (Slidell, LA): ongelooflijk sfeervol restaurant, vol lampjes en omringd door groene wildernis, met live-muziek en lekker eten.

English Tearoom (Covington, LA): een beetje Engeland in het Diepe Zuiden. Hier stop je voor heerlijke scones terwijl je je ogen uitkijkt tussen alle theepotten en foto’s van de queen.”

Reizen in corona-tijd
“Het testen vooraf en het inchecken leverden weinig problemen op, dit ging soepel. In het vliegtuig was men streng; het mondkapje moest zo veel mogelijk op. Hier in de Deep South is een mondkapje niet overal verplicht, maar op drukke plekken zie je veel mensen toch een mondkapje dragen. In het openbaar vervoer is er wel een mondkapjesplicht.”

Reisbizz Magazine
Het nieuwe Reisbizz Magazine met als bestemmingsspecial de USA komt deze week uit. Wil jij het nieuwe magazine als eerste ontvangen in jouw mailbox? Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief.

Lees meer over de bestemming Amerika via onze zustersite Triptalk.