20 mei 2024
Thumbnail voor Emmy Stoel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam Europese Hotel Manager van het jaar

Emmy Stoel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam Europese Hotel Manager van het jaar

LISSABON - General Manager Emmy Stoel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam is uitgeroepen tot Hotel Manager van het jaar in Europa door de European Hotel Managers Association. Stoel is hiermee de eerste General Manager van een Nederlands hotel met deze prestigieuze prijs.


De award werd aan haar uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de European Hotel Managers Association die dit jaar plaatsvond in Lissabon, Portugal. De European Hotel Managers Association (EHMA) is een vereniging van Hotel Managers van de meest prestigieuze hotels in Europa en reikt ieder jaar deze award uit aan een actief lid dat in de voorgaande jaren uitstekende resultaten heeft bepaald op het gebied van hotelmanagement.

Sociale betrokkenheid
Stoel werd onder andere onderscheiden voor haar sociale betrokkenheid. Onder haar leiding won The Grand diverse prijzen voor de vooruitstrevende activiteiten, waaronder de Virtuoso Culture Award en de HSMAI’s Event Inspirer of the Year Award. Ook werd Stoel al eerder erkend door EHMA middels het winnen van de Sustainability Award by Diversey in 2021. ‘Met betrekking tot duurzaamheid richten haar projecten zich niet alleen op het uitvoeren van een indrukwekkend scala aan initiatieven, maar ook op veiligheid, zorg en het welzijn van mensen en het helpen van de lokale gemeenschap’. Aldus Panos Almyrantis, President van EHMA.
‘Ik ben zeer vereerd met deze bijzondere erkenning die ik zie als teamprestatie. De afgelopen jaren hebben wij ons gezamenlijk ingezet voor een nieuw duurzaamheidsbeleid met een sterke focus op onze sociale betrokkenheid en diversiteit. Dat ik deze prijs nu als tweede vrouwelijke General Manager in ontvangst mag nemen maakt de cirkel weer rond’.

Carrière
Stoel studeerde in 1989 af aan de Hotel Management School Maastricht en begon haar carrière bij hotel De Arendshoeve. Na diverse managementfuncties binnen Hilton en Hotel Okura Amsterdam, maakte ze in 2019 de overstap naar de Accor Groep als General Manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.
De erkenning van de European Hotel Managers Association benadrukt de uitzonderlijke prestaties van Emmy Stoel en Sofitel Legend The Grand Amsterdam feliciteert haar met deze welverdiende prestatie.