19 september 2024
Thumbnail voor Ernstig noodweer verwacht in Oostenrijk, Duitsland, Slowakije en Tsjechië: ‘Kans op overstromingen en aardverschuivingen’

Ernstig noodweer verwacht in Oostenrijk, Duitsland, Slowakije en Tsjechië: ‘Kans op overstromingen en aardverschuivingen’

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt voor noodweer in delen van Oostenrijk, Duitsland, Slowakije en Tsjechië. Volgens het Ministerie is op sommige plekken kans op overstromingen en aardverschuivingen door het noodweer. In dit artikel een overzicht van de berichtgeving van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Oostenrijk:
"Van 13 tot en met 16 september wordt ernstig noodweer verwacht in Oostenrijk, met name in het oosten en noorden van het land. Er is kans op overstromingen, aardverschuivingen en sneeuwval boven een grens van 600 meter. Houd het lokale nieuws in de gaten en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten."

Duitsland:
"Van 13 tot en met 16 september wordt ernstig noodweer verwacht in de regio’s rond de Alpen, het Beierse Woud, het zuiden en oosten van Saksen, het zuiden van Brandenburg en langs de rivieren de Oder en de Elbe. Er is kans op overstromingen. Houd het lokale nieuws en de website van de Duitse weerdienst in de gaten en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten."

Slowakije:
"Van 13 tot en met 16 september wordt ernstig noodweer verwacht in de regio’s Bratislava, Trnava, Trencin, Nitra, Zilina and Banska Bystrica. Er is kans op overstromingen en landverschuivingen. Houd het lokale nieuws in de gaten en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten."

Tsjechië:
"Van 13 tot en met 16 september wordt ernstig noodweer verwacht in Tsjechië. Er is kans op overstromingen en landverschuivingen. Houd het lokale nieuws in de gaten en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten."