17 mei 2024
Thumbnail voor EURAM-oprichter Peter Keijers geeft stokje door

EURAM-oprichter Peter Keijers geeft stokje door

LEUVEN - Peter Keijers geeft dertig jaar na zijn oprichting van EURAM het stokje door aan de volgende generatie. Hij treedt af als CEO, maar behoudt wel nog een adviserende rol in de raad van bestuur. Huidig lid van de raad van bestuur, Guy Devos, neemt samen met drie leden van het management de meerderheid van de aandelen in handen. Devos zal tevens leiding gaan geven aan EURAM.


In een reactie op zijn afcheid zegt Keijers: “Eind januari 2020 voelde ik aan dat het tijd werd om het roer door te geven. Mijn visie was immers door de EURAM-ploeg deskundig vertaald in twee producten die internationale weerklank vonden: EURAM Creative Packaging en het Planisto Travel Platform.”

Echter werd zijn afscheid uitgesteld, omdat corona om de hoek kwam kijken en het toerisme in een orkaan terechtkwam. “Op dergelijke momenten verlaat de kapitein zijn schip niet. Samen met mijn ploeg konden we het schip door en uit de storm loodsen met een veilige haven in zicht om de averij te herstellen vooraleer de tocht verder te zetten.”

Nu het nieuwe jaar begonnen is en Keijers de leeftijd van 70 jaar heeft aangetikt, vindt hij het tijd om het stokje door te geven aan een ervaren team dat zich klaar maakt voor deze eervolle taak.

Carmen Dils (COO), Tom Allard (CTO) en Vincent Hekkert (CCO) verdubbelden hun aandelen bij EURAM om nu samen aan 41 procent te komen. Guy Devos die al zes jaar eerst in de adviesraad en daarna in de raad van bestuur zat, besloot 10 procent van de aandelen te verwerven. Hiermee ligt het merendeel van de aandelen nu bij vier personen.

Devos aanvaarde de rol om topman EURAM in de juiste koers te navigeren. Devos heeft ruime ervaring als executive bij bedrijven als Donaldson Europe, American Standard, Wang Europe, Deloitte&Touche, EDS/ATKearney, Ernst&Young/Capgemini.