16 september 2024
Thumbnail voor Explora II wordt drijvend hotel tijdens Formule 1 Grand Prix van Monaco

Explora II wordt drijvend hotel tijdens Formule 1 Grand Prix van Monaco

Explora Journeys, het luxe cruisemerk van de MSC Group, heeft aangekondigd dat hun nieuwste schip EXPLORA II aanwezig zal zijn tijdens de Formule 1 Grand Prix van Monaco in 2025. Het schip zal aangemeerd liggen in Port Hercule, op slechts 150 meter van het beroemde circuit, waardoor gasten het evenement van dichtbij kunnen meemaken.

Tijdens de raceweek fungeert EXPLORA II als een luxe boetiekhotel op zee en ligt deze periode aan het einde van de haven van Monaco. Het is het tweede schip uit de Explora-vloot en telt een lengte van 248 meter. Er is plaats voor maximaal 900 gasten aan boord

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van de Cruise Division van de MSC Group, benadrukt "de speciale band" tussen de waarden van Formule 1 en Explora Journeys, zoals uitmuntendheid en innovatie. Ook Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van de Formule 1, ziet in de aanwezigheid van het schip een kans om fans een unieke en luxe ervaring te bieden tijdens dit iconische evenement.

De samenwerking tussen MSC Cruises en Formule 1, die in 2022 begon, breidt zich hiermee uit. Gasten kunnen vanaf nu hun verblijf aan boord boeken, inclusief toegang tot de races.