7 september 2024
Thumbnail voor Filipijnen binnenkort open voor gevaccineerde toeristen uit landen met hoge vaccinatiegraad

Filipijnen binnenkort open voor gevaccineerde toeristen uit landen met hoge vaccinatiegraad

BERKEL EN RODENRIJS - Vanaf donderdag 10 februari mogen volledig gevaccineerde reizigers uit landen met een hoge vaccinatiegraad, waaronder Nederland, weer afreizen naar de Filipijnen. Deze voorwaarde is alleen geldig als de reiziger bij aankomst ook een PCR-test van niet meer dan 48 uur oud kan laten zien.


De quarantaine van zeven dagen die voorheen vereist was, is ook niet meer nodig: reizigers kunnen meteen na aankomst hun reis naar wens aanvangen.

Voor niet-gevaccineerde of niet volledig gevaccineerde reizigers geldt dat zij een negatieve PCR-test van niet ouder dan 48 uur voor vertrek moeten kunnen laten zien. Deze reizigers worden verplicht in quarantaine te gaan op een door de overheid aangewezen plek totdat zij op de vijfde dag een negatief testresultaat kunnen afleggen. Daarna mag de reiziger in thuisquarantaine totdat 14 dagen sinds aankomst verstreken zijn.

De World Travel en Tourism Council (WTTC) heeft de Safe Travels Stamp aan de Filipijnen toegekend. Deze stempel functioneert als een bevestiging van het feit dat de hygiënische maatregelen van de Filipijnen voldoen aan de internationale maatstaven van de WTTC. Daarnaast heeft het Filipijnse Department of Tourism (DOT) 158 buitenlandse toeristische organisaties een onderscheiding gegeven voor hun hygiëne-protocollen, een voorwaarde voor het weer kunnen opstarten van de activiteiten.

Vaccinatiegraad
De Filipijnen hebben een hoge vaccinatiegraad. Van alle medewerkers actief in het toerisme is 90 procent volledig gevaccineerd en in vele populaire bestemmingen is de vaccinatiegraad zelfs 100 procent. Sinds 12 januari hebben de volledig gevaccineerde werknemers een boostershot gekregen om de bescherming nogmaals te verhogen.

Duurzaamheid
Naast het heropenen van het land richt de Filipijnse toeristische sector zich momenteel op het thema duurzaamheid. Zo heeft de gemeenschap van het dorp Bojo in Aloguinsan op Cebu van de UNWTO de award voor Best Tourism Village gekregen. Het thema duurzaamheid is ook erg belangrijk voor de Filipino’s zelf: 80 procent van de Filpijnse toeristen geven aan het belangrijk te vinden door middel van het reizen een bijdrage te leveren aan de lokale bevolking. En van 20 tot 22 april 2022 vindt in Manilla de WTTC Global Summit plaats – een ander belangrijk signaal van het belang van het toerisme voor de Filipijnen.