10 mei 2024
Thumbnail voor Floortje Vink: De herontdekking van de reisagent

Floortje Vink: De herontdekking van de reisagent

LISSABON - Een reisbureau, dat is iets uit het verleden, dacht Floortje Vink. Floortje ging afgelopen maand namens Reismedia met TUI mee op studiereis naar Lissabon. In het nieuwe Reisbizz Magazine schrijft ze in haar column dat niet alleen de stad als city trip een schot in de roos was, ook herontdekte zij de reisagent.


Toen Floortje met een groep van vijftien reisagenten naar Lissabon vertrok, snapte ze niet wat zij nu precies deden. “Ik dacht dat een reisbureau iets van vroeger was waar je in de winkelstraat over struikelde, maar die samen met de cd-winkels waren verdwenen uit het straatbeeld.” Het boeken van een vakantie deed zij dan ook altijd online. “Zonder kinderen was dat niet bijzonder veel uitzoekwerk, maar tegenwoordig is mijn situatie vrij specifiek: twee baby’s, een (bonus)dochter van acht en een vriend, tevens de vader van deze kinderen.”

In de herfstvakantie ontdekte Floortje dat zij tijdens het werken meer ontspant dan op vakantie. Een week in het Engelse Cornwall stond op de planning. Dat betekende een vlucht met baby’s op schoot, een lange autorit in de huurauto en diverse Brexit- en coronamaatregelen waar rekening mee gehouden moest worden. “De reis verliep erger dan we dachten, en we waren al uitgegaan van een worst case scenario.”

Floortje stelt dat zij en haar vriend het zichzelf erg moeilijk hadden gemaakt. “Niet dat een reisagent dit leed had kunnen voorkomen, wel verzachten. Voor een volgende vakantie kunnen zij bovendien meedenken: waar is het leuk voor kleine kinderen én ouders, waar zijn de fijne familiekamers te boeken, welke formulieren zijn nodig en welke maatregelen gelden op de bestemming? Zij denken met je mee, kennen de spreekwoordelijke weg en begrijpen ook dat een tevreden klant nieuwe klanten oplevert.”

Wil jij meer lezen over de reis van Floortje naar Cornwall en hoe zij tijdens de studiereis naar Lissabon de reisagent herontdekte? Lees dan snel haar hele column in het nieuwe Reisbizz Magazine.