18 april 2024
Thumbnail voor Geen ingewikkelde eisen op tafel bij Margareth Rood-Overman

Geen ingewikkelde eisen op tafel bij Margareth Rood-Overman

OPMEER - Het team van Reisbureau Opmeer is op zijn zachtst gezegd een trouwe groep te noemen. Eigenaresse Margareth Rood-Overman is zelf al 38 jaar werkzaam bij het reisbureau, waarvan ze 26 jaar eigenaresse is. Op een aantal collega’s na telt de rest van de groep meer dan tien jaar ervaring bij het reisbureau. Reisbizz Magazine ging op bezoek bij het reisbureau waar te merken is dat het reizen weer aantrekt: bijna alle balies waren bezet bij binnenkomst.


Voordat Margareth het reisbureau overnam 26 jaar geleden, werkte zij daar al samen met Patty. “Zij is hier nu al 28 jaar werkzaam”, vertelt Margareth. Een aantal jaar na de overname kwam de zus van Patty, Tessa, aan boord en een jaar later collega Anouk. Na het uitbreken van de coronacrisis is er wel wat verandering in het team gekomen. “Onze collega Loes was helemaal klaar met al het gedoe rondom annuleringen en het omboeken, dat ze haar baan heeft opgezegd. Zij was hier twaalf jaar werkzaam. Ook collega Marina gaat ons na bijna elf jaar verlaten. Inmiddels hebben we wel weer twee nieuwe toppers aangenomen, Nadia en Nicole, en ook stagiaire Natalie blijft langer bij ons. Zo werk je jarenlang met dezelfde groep collega’s, en zo wordt er toch heel wat gehusseld. Je kunt gerust stellen dat we een trouw team hebben.”

Aan tafel
Haar zoon Sven werkt ook bij Reisbureau Opmeer en heeft inmiddels ruim tien jaar op de teller staan. “Hij loopt hier al rond sinds de brugklas, dus dat is ook al een jaar of veertien”, gaat Margareth verder. Sven werkte voorheen vijf dagen per week op het reisbureau achter de balie. Nu doet hij één dag in de week de boekhouding en is hij de rest van de dagen werkzaam bij een ander bedrijf. “In de tijd dat ik nog thuis woonde en ook fulltime hier werkte, ging het aan tafel wel heel vaak over werk. De rest aan tafel zei regelmatig dat het wel weer genoeg was geweest”, vult Sven aan.

Gezellige sfeer
Vooral de gezellige sfeer op de werkvloer zorgt er volgens moeder en zoon voor dat de collega’s zo lang blijven. “Dat ervaren de klanten die hier binnenkomen ook”, vertelt Margareth. “Ik leg zelf ook geen ingewikkelde eisen op tafel voor de collega’s, dat zal er ook wel mee te maken hebben. Ik verbaas me er soms over hoe mensen met hun personeel omgaan. Dat probeer ik wel anders te doen.” Haar zoon Sven voegt daar aan toe: “Mijn moeder is goed voor de collega’s, soms een beetje te goed. Ik bekijk dat natuurlijk ook wel eens vanaf de andere kant. Het gaat hier allemaal vrij gemoedelijk en de leuke klanten zorgen er ook voor dat iedereen het naar zijn zin heeft hier.”

Lees het hele gesprek met Margareth en haar zoon Sven in de nieuwste uitgave van het Reisbizz Magazine.