7 september 2024
Thumbnail voor GoedGeregeld Reizen start nieuw winkelconcept: ‘Straalt in alle opzichten reizen uit’

GoedGeregeld Reizen start nieuw winkelconcept: ‘Straalt in alle opzichten reizen uit’

ETTEN-LEUR - Een ‘lifestyle reisboetiek’ die aan alle kanten reizen moet uitstralen: dat is het nieuwe winkelconcept dat Twan Robbeson en zijn partner Carolien Edam wilden bereiken met hun reisbureau GoedGeregeld. Afgelopen november lanceerde de reisboetiek het nieuwe concept. “Gastvrijheid, transparantie en reisgevoel staan centraal”, vertelt Twan in gesprek met Reisbizz.nl.


Vlak voor de coronacrisis besloten Twan en Carolien een nieuwe stap te zetten in hun carrière en namen het reisbureau Travel Company Etten-Leur over. “Carolien wilde een carrièreswitch maken. Nadat zij begon met een reisopleiding, kwamen toevalligerwijs zaken bij elkaar doordat een goede vriend van ons, Bert Thijssen, zijn reisbureau stilzette om een andere functie in de reiswereld aan te gaan pakken. Zelf hadden wij al enige ervaring in de reisbranche: naast dat we meer dan tachtig landen heb bezocht, organiseerde we samen met Bert al wat reizen naar Birma en het Noorderlicht onder de naam Passion in Travel. Daarnaast kom ik zelf uit de evenementenbranche en ik heb jarenlang vanuit dat perspectief bedrijfsreizen georganiseerd tot 300 man”, gaat Twan verder.

Reiscreaties
Februari 2020 nam het stel het reisbureau over. “Nog geen week later meldt de eerste coronapatiënt zich en daarna gaat het snel. Begin maart volgden de eerste maatregelen en in de evenementenbranche, waar ik nog werkte, werden zaken gecanceld.” De maanden daarna werken Twan en Carolien hard aan het plannen van de opening van het reisbureau. “We sloten ons aan bij Reiscreaties, onderdeel van de Pelikaan Travel Group. Dat was voor ons een logische stap. Het voelde goed en onze vriend Bert ging van Travel Company naar de Pelikaan Travel Group om daar directeur te worden.” Begin juli 2020 verandert de naam van het reisbureau naar GoedGeregeld Reizen.

Carolien is het gezicht van de winkel en begon als ZRA bij Reiscreaties om direct te kunnen draaien met het reisbureau. “Het eerste jaar hadden we vijftien boekingen. Het enige aanknopingspunt was dat mensen tevreden waren over de 24/7 service en het uitgebreide advies die we boden gedurende de coronacrisis. Waar nodig werden testen geregeld of reisformulieren ingevuld. Dat werd gewaardeerd. Dat is een drijfveer om door te blijven zetten.”

Nieuw winkelconcept
Begin 2022 kon er weer vooruit worden gekeken en was het tijd om te gaan voor de uitdaging van een nieuw winkelconcept. “We wilden graag een reiswinkel die bij ons paste en waar gastvrijheid, transparantie en reisgevoel centraal staan. Waar samen met de klant reisplannen gemaakt kunnen worden en dat niet de uitstraling heeft van een verzekeringskantoor. De naam GoedGeregeld vonden we simpelweg zeggen wat het moet doen: zaken goed regelen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Afgelopen november heropende de winkel met het nieuwe concept. “We wilden een fijne ontmoetingsplek voor vakantiegangers creëren, maar ook een fijne werkplek voor onszelf. Hiervoor zijn we anders naar de winkel gaan kijken. We hebben tal van sta- en zitmogelijkheden gecreëerd waar klanten het gevoel moeten krijgen dat ze aanschuiven in een huiskamer. Als je binnenkomt, zie je meteen een winkel die in alle opzichten reizen uitstraalt. Wat vooral opvalt, is de wand achter het bureau: in een hoge kast van 5 meter staan in de vakken souvenirs uit meer dan zestig landen uitgestald. Dat zijn onze eigen spullen die we in meer dan dertig jaar reizen hebben verzameld. In het midden van de kast staat een grote foto die verschillende keren per jaar veranderd en mede de sfeer bepaald. Dat vakantiegevoel moet direct voelbaar zijn.”

Om de lifesteyle reisboetiek compleet te maken, verkopen Twan en Carolien voorwerpen die handig zijn voor de reisliefhebber. “Zo hebben we een collectie aan donsjacks uit Nepal en verschillende reisboeken. De bedoeling is dat de winkel richting de zomer safarikleding gaat verkopen en we kijken ook naar de mogelijkheden voor het verkopen van wegenkaarten.”

Twan en Carolien zijn trots dat ze dit zo vlak na corona hebben gerealiseerd. “We kijken niet te ver vooruit, maar je weet maar nooit of er ergens nog een GoedGeregeld reisboetiek komt”, sluit Twan af.