23 mei 2024
Thumbnail voor Gratis adverteren voor de reisbranche bij Google

Gratis adverteren voor de reisbranche bij Google

AMSTERDAM - Google ondersteunt sinds vandaag de reis- en hotelsector over de hele wereld met de lancering van gratis linkvermelding voor het boeken van hotels. Voor adverteerders kunnen gratis boekingslinks het bereik van bestaande hoteladvertentiecampagnes vergroten, aldus Google. Of Google hiermee de waarheid spreekt valt te betwijfelen.


Google zegt de dienst gratis aan te bieden maar plaatst wel zogenaamde affiliate-links via, bijvoorbeeld Booking.com, waardoor er nog steeds inkomsten worden verdiend.

Via google.com/travel krijgen consumenten, volgens de techreus, volledige toegang tot een breder scala aan reisproducten. "Reizigers worden al jaren geholpen bij het kiezen van het juiste hotel door een lijst met relevante accommodaties te verstrekken, samen met informatie zoals beoordelingen, foto's en hotelvoorzieningen. Hotelreserveringslinks worden aangeboden via hoteladvertenties, die realtime prijzen en beschikbaarheid voor specifieke reisdatums weergeven", meldt Google in een mail aan Reisbizz.nl

Kostiantyn Levdokimov, hoofd klantacquisitie FindHotel, zegt hierover: “We verwelkomen de toevoeging van de gratis boekingslinks, omdat we geloven dat dit gelijke kansen zal creëren voor elke speler in de online reisruimte. De efficiëntiewinst die we verwachten van dit initiatief zal naar verwachting de acquisitiekosten verlagen, waardoor we op onze beurt nog meer waarde voor onze klanten kunnen genereren in de vorm van scherpere tarieven. Bovendien zal de toegevoegde zichtbaarheid van verschillende spelers het vermogen van de klant bevorderen om de best mogelijke beslissing te nemen."

Open platform verder uitbouwen
Google maakte begin vorig jaar het deelnemen aan Google Flights gratis voor partners, in april is de tabblad Shopping geopend voor gratis vermeldingen voor online winkels. In de loop van de tijd wil Google doorgaan met het bouwen van dit open platform.