27 mei 2024
Thumbnail voor Green Airlines staakt vluchtuitvoering op Groningen Airport Eelde

Green Airlines staakt vluchtuitvoering op Groningen Airport Eelde

EELDE - Green Airlines stopt voorlopig met het uitvoeren van vakantievluchten op Groningen Airport Eelde. Door de aangescherpte reisregels is het volgens het bedrijf niet langer mogelijk om vanuit Nederland te opereren. De laatste vlucht wordt vrijdag uitgevoerd.


De Duitse virtuele luchtvaartmaatschappij, die de marketing en verkoop zelf verzorgde maar een Embraer 190 inclusief bemanning huurde bij German Airways, was sinds begin deze maand de belangrijkste aanbieder van vakantievluchten op Eelde. Er werd gevlogen naar Corfu, Faro, Ibiza en Mallorca, met aan boord klanten van touroperators als FTI en Corendon.

Nu het reisadvies voor Portugal vanaf vrijdag naar oranje gaat, en ook vakanties naar de Canarische Eilanden en Mallorca worden ontraden heeft Green Airlines besloten de vluchtuitvoering op Eelde tot tenminste 2 augustus te staken. Het gehuurde vliegtuig gaat retour Duitsland.

Luchthavendirecteur Meiltje de Groot baalt van de ontwikkelingen, die zorgen voor onrust bij de consument en daardoor de vakantieboekingen hard raken. “Het beleid rond reisadviezen van de Nederlandse overheid zorgt voor veel onduidelijkheid. Dat is zeer schadelijk voor de reisbranche en de luchtvaartsector.”

Volgens De Groot heeft Green Airlines aangegeven de situatie in augustus per week te bekijken. “Hopelijk kunnen ze snel weer terugkeren naar onze luchthaven.” TUI fly maakte eerder al bekend de vluchtuitvoering naar de Spaanse eilanden te staken, maar vliegt nog wel naar Griekenland. Ook Corendon doet dat. “Het is alleen de vraag hoelang we nog naar Griekenland mogen”, aldus de luchthavendirecteur.