26 mei 2024
Thumbnail voor Griekenland breidt aanbod luxe hotels uit

Griekenland breidt aanbod luxe hotels uit

ATHENE - Harry Theoharis, de Griekse minister van Toerisme, kondigde eerder deze maand aan dat Griekenland op 14 mei weer open zal gaan voor toeristen. Uiteraard wel met vaccinatie, een negatieve PCR-test of bewijs van antistoffen. In de aanloop naar de heropening maken verschillende nieuwe luxe hotels in Griekenland komende tijd hun debuut.


De nieuwssite van het Amerikaanse Forbes laat weten dat Griekenland aankomende maanden meerdere luxe hotels rijker zal worden. Voor de toeristen die wat meer te besteden hebben en op zoek zijn naar luxe, worden er op verschillende populaire Griekse eilanden nieuwe hotels toegevoegd.

Santorini
Op een heuveltop in Imerovigli op het eiland Santorini opent aankomende mei OMMA Santorini. Dit hotel is onderdeel van Epoque Collection die eigendommen in heel Griekenland samenbrengt. OMMA Santorini beschikt over 25 kamers en suites, samen met vijf zwembadvilla’s.

Ook in mei opent op het hoogste punt van Santorini het luxe boutique resort Santorini Sky. Bij de bouw van het resort is er gebruik gemaakt van lokale materialen waar mogelijk. Ook probeert het hotel haar impact op het milieu te minimaliseren. Er wordt nauw samengewerkt met de gemeenschap om gasten een authentieke ervaring te bezorgen.

Mykonos
Kalesma op Mykonos richt zich met de bouw van verschillende suites en villa’s op de mythische achtergrond van het gebied. Het hotel opent eind april op een heuveltop boven de baai van Ornos. In het hotel wordt een moderne draai gegeven aan de tradities van Mykonos.

Kreta
Het eiland Kreta voegt drie nieuwe luxe hotels toe aan het aanbod. In mei opent in het zuiden van Kreta Numo Ierapetra. Gelegen aan het strand en omringd met groene tuinen. Met het wellnessaanbod en aanvullende ervaringen kunnen gasten zich onderdompelen in de cultuur en omgeving van het gebied.

Het Royal Senses Resort & Spa op Kreta is onderdeel van de Curio Collection, het eerste Hilton-hotel op het eiland. Aan de noordkust opent het hotel in april de deuren met keuze uit verschillende kamers, suites en villa’s.

Afgelopen zomer maakte Cayo Exclusive Resort & Spa op Kreta een debuut, maar in april opent het hotel zich voor het eerste volledige seizoen. Verscholen in het dorp Plaka en aan de noordwest kust van Kreta, biedt het hotelgasten suites en villa’s met een eigen terras en privézwembad.

Parga
In Parga opent in april de nieuwste toevoeging aan de MarBella Collection in Griekenland, MarBella Elix. Op het Griekse vasteland in de regio Parga is deze accommodatie ontworpen met outdoor enthousiastelingen in het achterhoofd. Gasten kunnen in het bied fiets- en wandeltochten maken met uitzicht op zee.