23 juli 2024
Thumbnail voor Griekenland schrapt quarantaineplicht voor Europese reizigers

Griekenland schrapt quarantaineplicht voor Europese reizigers

ATHENE - De Griekse regering heeft aangekondigd dat reizigers uit de Europese Unie en uit vijf niet-EU-landen niet meer verplicht zeven dagen in quarantaine hoeven bij aankomst in Griekenland. Bezoekers moeten wel gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud kunnen tonen.


De regeling geldt voor negen luchthavens, waaronder Athene, Kreta en Rhodos. Ook reizigers die per auto of veerboot komen zijn niet verplicht om in quarantaine te gaan.

De Griekse regering heeft daarnaast andere beperkingen nog niet opgeheven. Horeca en winkels zijn alleen open voor afhalen en bezorgen, naar buiten gaan mag alleen om noodzakelijke redenen en zowel binnen als buiten geldt een mondkapjesplicht. Reizen tussen verschillende regio’s is ook nog verboden en er geldt een landelijke avondklok vanaf negen uur.

Het schrappen van de quarantaineplicht geldt dan ook vooral als een symbolische maatregel. De Griekse regering wil hiermee laten zien dat het land zich voorbereidt op de terugkeer van toeristen. De nieuwe versoepeling is met name handig voor zakelijke reizigers, en daarnaast bedoeld om het systeem te testen. Op 14 mei gaat het toerisme pas echt weer van start.

De vijf niet-EU-landen zijn het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Servië, Israël en de Verenigde Arabische Emiraten.