7 september 2024
Thumbnail voor Grote stijging in last minutes: ‘Oranje naar huis, wij naar de zon’

Grote stijging in last minutes: ‘Oranje naar huis, wij naar de zon’

De uitschakeling van Oranje op het EK voetbal blijkt voor veel Nederlanders een reden om een last-minute te boeken en naar de zon te vertrekken. Dat blijkt uit een rondgang van Reisbizz.

Corendon noteerde afgelopen donderdag bij de last minute boekingen een stijging van maar liefst 25 procent ten opzichte van vorig jaar. “We hebben eerst met z’n allen Oranje aangemoedigd, en nu zoeken we massaal de zon op”, aldus de touroperator.

Na de teleurstellende uitschakeling van het nationale elftal, is er blijkbaar voor veel mensen geen reden meer om nog in de kwakkelende zomer in Nederland te blijven. Roberto Munoz, manager Yield bij Corendon: “Dit heeft sowieso met de uitschakeling van Oranje op het EK te maken. Er zijn wel vaker uitschieters natuurlijk, en door de regen van de afgelopen tijd was er al een toename te zien. Maar de cijfers liegen niet. Zo uitzonderlijk als afgelopen donderdag is bijzonder opvallend. Oranje naar huis, wij naar de zon.”

Oranje naar huis, wij naar de zon.

Ook Mathijs Bos, Director Marketing van D-Reizen, bevestigt een stijging in de last-minutes. In de afgelopen anderhalve week zelfs tussen de 40 en 50 procent. "Die zien we altijd na een WK of EK. Ik denk dat dit ook zeker met het slechte weer te maken heeft."

Slecht weer
TUI-woordvoerster Petra Kok bevestigd ook een stijging in last-minute boekingen bij TUI Nederland. "Ik denk niet dat alleen aan het EK ligt, maar ook door het slechte weer. Mensen willen die regen niet en willen toch nog even naar de zon deze zomer."

Het gaat met name om last minute deals naar de bekende mediterrane zonbestemmingen, zoals Alanya en Antalya in Turkije, het Egyptische Hurghada en de Griekse eilanden, meldt Corendon. Ook Spanje en de Canarische Eilanden zijn in trek volgens Mathijs Bos. Al eerder werd duidelijk dat mensen genoeg hebben van het feit dat de zomer maar niet echt wil losbarsten, en dus zelf de zon opzoeken.