19 juli 2024
Thumbnail voor HBX Group wil klantenservice verbeteren met kunstmatige intelligentie van Google

HBX Group wil klantenservice verbeteren met kunstmatige intelligentie van Google

De HBX Group gaat AI gebruiken om de klantenservice te verbeteren. De beddenbank maakt donderdag bekend gebruik te gaan maken van software van Google “om de klantervaring in de reissector te herdefiniëren.”

Steeds meer bedrijven zien het nut in van kunstmatige intelligentie. Zo ook beddenbank HBX Group (eigenaar van Hotelbeds, Bedsonline, Roiback en TravelStack). De beddenbank gaat Google Gemini gebruiken in haar klantenservice. Het bedrijf verwacht dat de nieuwe technologie klanten nauwkeurige ondersteuning kan bieden in het boekingsproces. Zo moet AI ervoor zorgen dat klanten sneller antwoord krijgen, moeten routinetaken geautomatiseerd worden en moet het werk van de klantenserviceteams vereenvoudigd wordt. De komende maanden wordt de technologie steeds verder uitgerold.

"Bij HBX Group stellen we de klant centraal in alles wat we doen. Deze investering in de meest geavanceerde AI-technologieën vertegenwoordigt een significante stap vooruit in onze doelstelling om aan de verwachtingen van klanten te voldoen, en deze te overtreffen,” aldus Xabi Zabala, COO van de HBX Group.