17 april 2024
Thumbnail voor Heidi Vermeer roept Nederlandse reisagenten op om mee te doen aan sponsoring voor kinderen in Zuid-Afrika

Heidi Vermeer roept Nederlandse reisagenten op om mee te doen aan sponsoring voor kinderen in Zuid-Afrika

KAAPSTAD - Heidi Vermeer, eigenaresse van Ver & Meer Reizen is op dit moment in doorreis in Afrika en roept haar mede reisagenten op om een donatie te doen voor een sponsoring. Doormiddel van de donaties wil Heidi schoolschoenen doneren aan een lokale school in Zuid-Afrika. Heidi vertelt ons hoe deze actie tot stand is gekomen en hoe je een bijdrage kunt leveren.


Sinds 2019 hebben Heidi en haar vriend alles in Nederland verkocht om fulltime te gaan reizen. Tijdens hun reizen vinden ze het belangrijk om zich in te zetten voor lokale sociale projecten. Op dit moment bevinden ze zich in Zuid-Afrika. “Door tijdens onze reizen af en toe vrijwilligerswerk te doen of sociale projecten te steunen proberen we iets terug te doen voor de inwoners van het land waar we op dat moment te gast zijn.”

Eerste sponsoring
Drie jaar geleden hebben ze al eerder schoolschoenen gedoneerd aan de school die zich bevindt in een van de armste wijken vlakbij Kaapstad, Mitchells Plain. “We zijn toen op de school geweest tijdens de opening van een muzieklokaal. Wetende dat deze kinderen bijna niks hebben en met zoveel passie en plezier daar stonden te zingen maakte me zowel aan het lachen als aan het huilen.”

“Het draaide die dag echt om de kinderen en niet zo zeer om de donaties. Zo hoort het wat mij betreft ook. We hadden leuke gesprekken gehad met een aantal kinderen. Ze zijn zo dankbaar voor alles wat ze krijgen, dat is echt hartverwarmend om te zien. Wanneer we ons inzetten voor een lokaal sociaal project is dit altijd in de vorm van spullen. Op deze manier weten we zeker dat het bij de juiste mensen terecht komt.”

Tekort aan schoolschoenen
Met het nieuwe schooljaar dat start in januari zal de school een hoop nieuwe leerlingen verwelkomen waardoor het tekort aan schoolschoenen zal toenemen. Doormiddel van de donaties wil Heidi namens de Nederlandse reisagenten nieuwe schoolschoenen sponsoren.

Indien er genoeg wordt opgehaald wil het stel ook een maaltijd verzorgen op de dag dat ze aanwezig zullen zijn. “In ons eentje kunnen we kleine bijdrages doen, maar met een hele grote groep reisagenten kunnen we echt een verschil maken.”

Dankbaar voor toekomstmogelijkheid
De kinderen in de wijk hebben een speciaal plekje veroverd in het hart van Heidi. “Ze halen zoveel energie uit muziek, dansen en alles wat ze op school leren. Vele van hen lopen elke dag door alle weersomstandigheden een paar kilometer van huis naar school en weer terug. Vaak is de maaltijd die ze op school krijgen ook het enige wat ze die dag eten. Toch zijn ze vrolijk en blij dat ze elke dag naar school kunnen om zo hopelijk een betere toekomst voor zichzelf op te kunnen bouwen.

Doneren
Wil jij meedoen aan deze actie en een bijdrage leveren? Heidi is te bereiken op het nummer 06-57555395. Stuur haar een berichtje en ze stuurt een open Tikkie jouw kant op zodat je zelf kan bepalen hoeveel je wilt overmaken. “Want alleen samen kunnen we deze wereld een klein beetje mooier maken.”

Na afloop van de donatie zal Heidi beeldmateriaal delen met de reisagenten die een bijdrage hebben geleverd aan de sponsoring.