6 december 2023
Thumbnail voor High-end vakanties in Latijns-Amerika met Avila Reizen: ‘Mogelijkheden zijn eindeloos’

High-end vakanties in Latijns-Amerika met Avila Reizen: ‘Mogelijkheden zijn eindeloos’

Zuid-Amerika is volgens Hilda het perfecte continent om een high-end reis te maken. “Ik denk dat weinig mensen aan Latijns-Amerika denken als luxe bestemming, wat heel jammer is want het heeft zóveel te bieden.” Avila Reizen heeft al dertien jaar ervaring in het samenstellen van bijzondere, high-end reizen naar het continent. “Naast ons eigen team in Nederland, hebben we ook verschillende DMC kantoren in Zuid-Amerika zelf. Deze zijn gevestigd in onder andere Bogota, Lima, Santiago, Mexico-Stad en Panama-Stad. Dit is heel fijn want we hebben nu vanuit Nederland rechtstreeks contact met de organisaties ter plekke, waardoor we deuren kunnen openen op het gebied van bijzondere reiservaringen, die voor anderen gesloten blijven.”

Peru


Volgens Hilda is Peru een must als het gaat om high-eind reizen. “De infrastructuur van Peru is hier perfect voor. Van de bruisende steden tot aan de mooiste natuur, je kunt hier je geluk niet op. Eén van de excursies die ik echt aanraad, is de Andean Explorer. Dit is een luxetrein die van Arequipa naar Cusco gaat en waar je onderweg de kans krijgt om het Andesgebergte op een unieke manier te bezoeken. Verder zijn er excursies naar de top van Machu Picchu en kun je een privé cruise door de Amazone boeken.”

High-end reizen gaat om beleven van unieke ervaringen en daarin kan de culinaire belevenis van een land niet ontbreken, stelt Hilda. “Peru heeft een geweldige keuken met unieke smaken, zoals je dit nergens anders ter wereld treft. Lima is een culinaire stad, maar liefst vijf restaurants staan in de top 50 van de wereld. In Lima is restaurant Central gevestigd. Dit restaurant is uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld, dus dit mag zeker niet ontbreken tijdens je reis door Peru.”

Wil je nog meer tips van Hilda over Latijns-Amerika? Lees dan het volledige artikel in de Reisbizz Magazine High-end special.