20 juni 2024
Thumbnail voor Hillman Travel doet op het laatste moment bod op deel reisbureaus D-reizen

Hillman Travel doet op het laatste moment bod op deel reisbureaus D-reizen

AMSTERDAM - Afgelopen maandagavond eindigden de deadline voor geïnteresseerden om een bod te doen voor overname van kantoren van D-reizen. De curatoren van het bedrijf ontvingen op het laatste moment nog een bod van een partij die een groot aantal winkels van de failliete reisorganisatie wil overnemen.


Dit meldt het Financieel Dagblad. Dinsdag heeft de Nederlander Franz Bergman laten weten aan de curatoren interesse te hebben in tientallen reiswinkels van D-reizen.

Uit een eerder gesprek met Prijsvrij-directeur Marc van Deursen op het kantoor van de online reisaanbieder in Den Bosch, liet Van Deursen aan Reisbizz.nl weten een belangrijk deel van de D-reizen kantoren over te willen nemen. Bergman wil met Hillman Travel een bod doen op de winkels die overblijven. Volgens het Financieel Dagblad denkt Bergman aan een doorstart van zeker vijftig winkels. Ook TUI liet al eerder weten interesse te hebben in een overnamen van een deel van het failliete D-reizen.

Doorstart
De curatoren maken deze week bekend of er een doorstart komt voor de D-reizen kantoren. Wanneer het bod van Bergman wordt geaccepteerd, maakt Hillman Travel zijn entree op de Nederlandse markt. De Nederlandse onderneming is al wel actief in België, waar het in 2019 achttien Belgische winkels overnam van de failliete touroperator Thomas Cook.

Bergman wil de huurcontracten en de inventaris overnemen en de winkels van D-reizen een doorstart laten maken onder de merknaam Hillman Travel. Met de reisbureaus wil Bergman zich richten op het midden- en hogere segment van de reismarkt met seniorenreizen, cruises en vliegreizen naar verre bestemmingen.