13 juni 2024
Thumbnail voor Hond Senna rent op start- en landingsbaan Rotterdam The Hague Airport en verstoort vliegverkeer

Hond Senna rent op start- en landingsbaan Rotterdam The Hague Airport en verstoort vliegverkeer

Een hond is dinsdagavond de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport opgerend. Daardoor moesten vliegtuigen die wilden landen langer in de lucht blijven, zo melden de regionale omroepen West en Rijnmond.

De hond werd in de buurt van het vliegveld uitgelaten. Op een gegeven moment is het beest bij Poort 18 onder de slagboom door gerend en op de start- en landingsbaan van de luchthaven beland.

"Bij Poort 18 staan slagbomen voor voertuigen", zegt een woordvoerster van Rotterdam The Hague Airport tegen Omroep West. Al met al moesten vliegtuigen een kwartier langer in de lucht blijven, voordat zij hun landing konden inzetten. "Ze hebben daardoor wat extra rondjes gevlogen."

Het baasje van de hond zegt dat Senna, zoals het dier heet, er goed vanaf is gekomen. De hond zou alleen enkele blaren hebben op haar achterpoten. Volgens het baasje liep de Spaanse jachthond in een losloopzone, toen het de geur van wild rook en er vandoor ging. Senna is uiteindelijk door de Marechaussee is opgevangen.