14 mei 2024
Thumbnail voor Icelandair: De kennismaking met IJsland begint zodra je aan boord van ons vliegtuig stapt

Icelandair: De kennismaking met IJsland begint zodra je aan boord van ons vliegtuig stapt

REYKJAVIK - Icelandair verbindt IJsland al meer dan 85 jaar met de wereld. De luchtvaartmaatschappij zegt erg trots te zijn op het erfgoed en cultuur van IJsland. Voor de IJsland Special vertelt Icelandair aan Reisbizz Magazine wat een vlucht met hen nou zo bijzonder maakt.


“In 2022 hebben we onze livery – het uiterlijk van onze vliegtuigen – aangepast met nieuwe kleuren gebaseerd op de IJslandse natuur, waaronder het populaire noorderlicht. We zijn erg trots op onze vliegtuigen met een speciaal uiterlijk, waaronder de Hekla Aurora (het noorderlicht), Vatnajökull (een ode aan de Vatnajökull-gletsjer) en Þingvellir (met de IJslandse vlag)”, vertelt de luchtvaartmaatschappij. Naast het aangepaste uiterlijk is het vliegtuig van binnen ook aangepast. “Sommige vliegtuigen hebben speciale sfeerverlichting, bijvoorbeeld aan boord van Vatnajökull: de blauwe ledverlichting in de cabine creëert de illusie van een ijsgrot, terwijl het aan boord van Hekla Aurora het voelt alsof men het noorderlicht ziet dansen in de IJslandse winterlucht.”

Entertainment aan boord
De vliegtuigen beschikken ook over een entertainmentsysteem aan boord. “Het systeem biedt diverse IJslandse films, documentaires en tv programma’s om een indruk te geven van wat IJsland te bieden heeft. De video’s laten zien wat IJsland zo uniek maakt en zijn een geweldige manier om inspiratie op te doen voor tijdens de vakantie.”

Vaker vliegen
Komende winter vliegt Icelandair voor het eerst in de geschiedenis twee keer per dag vanaf Amsterdam. Ook in de zomerperiode. “Vanuit Brussel vliegen we drie tot vier keer per week in de winter en dagelijks in de zomerperiode.”

Meer lezen over Icelandair? Lees dan het volledige artikel in de nieuwe IJsland Special van Reisbizz Magazine.