19 mei 2024
Thumbnail voor Icon of the Seas, grootste cruiseschip ter wereld, vaart binnenkort uit

Icon of the Seas, grootste cruiseschip ter wereld, vaart binnenkort uit

SCHIPHOL - Het grootste cruiseschip ter wereld, de Icon of the Seas van Royal Caribbean Cruises, staat op het punt te gaan varen. Het enorme schip ligt nu in een scheepswerf in Finland waar het de afgelopen week een succesvolle testvaart heeft gemaakt.


Het schip is 365 meter lang en vaart vanaf januari 2024 in de Caribische wateren. Icon of the Seas biedt plaats aan zo’n 5.600 passagiers en 2.300 bemanningsleden. Het schip telt maar liefst zes waterglijbanen, zeven zwembaden en negen jacuzzi's en is hiermee het grootste waterpark op zee.

De Icon of the Seas ligt nu nog in de Meyer Turku scheepswerf in Finland, één van de grootste scheepswerven van Europa. Hier wordt gebouwd aan het schip voordat het met passagiers mag varen. In oktober wordt het schip afgeleverd aan Royal Caribbean.

Ook in Nederland kan de Icon of the Seas worden geboekt. Mirella de Kock, managing director bij Zeetours, kijkt enorm uit naar de samenwerking. “Het is altijd leuk wanneer er nieuwe schepen in de vaart komen, al helemaal als ze zoveel innovatieve mogelijkheden bieden als de Icon of the Seas”, laat ze aan Reisbizz weten.