19 juni 2024
Thumbnail voor In beeld: eerste Corendon-vlucht van Schiphol naar Curaçao

In beeld: eerste Corendon-vlucht van Schiphol naar Curaçao

De eerste Corendon-vlucht naar Curaçao vertrekt vanmiddag vanaf Schiphol. De Airbus A350-900, die gewetleased wordt van de Spaanse chartermaatschappij World2Fly, vliegt vanaf nu drie keer per week op deze route. Vanaf medio december wordt dat vijf keer per week.


Aan boord van de A350 is plaats voor 432 passagiers in Economy Class, waarvan enkele rijen met extra beenruimte en een Only Adult-zone. Tickets zijn zowel los te koop (vanaf 398 euro voor een retourtje, exclusief ruimbagage) als ook als onderdeel van een pakketreis.

Passagiers krijgen door de Curaçaose keuken geïnspireerde maaltijden aan boord, en zij kunnen gebruikmaken van een entertainmentscherm. De stoelopstelling is 3-3-3. Een review van het comfort is binnenkort te lezen in de novembereditie van Luchtvaartnieuws Magazine.

Bij het vertrek van de eerste vlucht, vrijdag, zijn onder meer Corendon-oprichter Atilay Uslu, CEO Steven van der Heijden en de Curaçaose minister van economische ontwikkeling Ruisandro Cijntje. Laatstgenoemde sprak van een 'gedenkwaardige dag voor Curaçao'.

“Ik ben verheugd dat de banden tussen Amsterdam en Curaçao sterker worden. Deze nieuwe verbinding maakt Curaçao aantrekkelijk voor toeristen uit Nederland en heel Europa”, aldus Cijntje.

Bekijk hieronder enkele foto's van de cabine:

Corendon A350

Corendon A350

Foto's: Reismedia