8 september 2024
Thumbnail voor Jamaica op een nieuw manier ontdekken met ‘Community-based toerisme’

Jamaica op een nieuw manier ontdekken met ‘Community-based toerisme’

AMSTERDAM - Jamaica staat bekend als populaire reisbestemming met "dromerige stranden, adembenemende landschappen en een ontspannen sfeer". Naast een bezoek aan de bekende toeristische trekpleisters, kan Jamaica nu ook op een originelere manier ontdekt worden. 'Community-based toerisme' neemt volgens de Jamaica Tourist Board een vlucht.


Community-based toerisme geeft reizigers de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het dagelijks leven van de lokale bevolking en meer te leren over de tradities en gebruiken. "Tegelijkertijd genieten zij van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Deze duurzame aanpak bevordert culturele uitwisseling, draagt ​​bij aan de economie en helpt de ontwikkeling van lokale gemeenschappen versterken. Hierbij staat niet alleen het behoud van natuur centraal, maar het zorgt ook voor een meer actieve betrokkenheid en ondersteuning van de lokale bevolking", aldus Jamaica Tourist Board.

Meerdere gemeenschappen in Jamaica hebben zich aangesloten bij community-based toerisme. Volgens de Jamaica Tourism Board zorgt dit voor authentieke ervaringen bij de reizigers. Zo kunnen ze onder meer traditionele kooklessen bijwonen, meewerken bij de productie van handwerk of deelnemen aan traditionele ceremonies en festivals. De activiteiten worden begeleid door de locals waardoor de reizigers een uniek beeld krijgen van de Jamaicaanse cultuur.

Duurzaam op reis
Door de directe integratie van gemeenschappen worden banen en inkomenskansen gecreëerd die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling. Tegelijkertijd worden natuurlijke hulpbronnen beschermd omdat gemeenschappen er groot belang bij hebben om hun omgeving intact te houden.