12 mei 2024
Thumbnail voor Jennie Visser: Zelf rijden door Thailand is prima te doen

Jennie Visser: Zelf rijden door Thailand is prima te doen

SCHIPHOL - Elf Travel Counsellors en een collega van het TC-hoofdkantoor zijn afgelopen week op de eerste incompany studiereis sinds corona vertrokken naar Azië. Travel Counsellor Jennie Visser doet speciaal voor Reisbizz.nl verslag van de reis.


Na een prima nachtvlucht met KLM worden we ontvangen door Michelle en Ellis van Oriental Travel Thailand. Thailand DMC en partner van Travel Counsellors die deze reis samen met Sunny Cars mogelijk maken. De eerste dag en nacht verblijven we in Bangkok. We genieten van een heerlijk diner in een lokaal restaurant in bruisend en geurend Chinatown. De avond sluiten we af met ‘cocktails with a view’ in de hippe rooftop bar van Novotel Sukhumvit, Sky on 20.

De volgende ochtend stappen we vroeg op de fiets om een tour door Bangkok te maken en zo de stad beter te leren kennen. In de middag vliegen we door naar de kleine binnenlandse luchthaven Udon Thani. We vertrekken richting het onbekende Thailand waar toerisme nog in de kinderschoenen staat.

Even wennen aan links rijden
In Udon Thani worden we begroet door Peter de Ruiter en onze Thaise gids voor de self-drive. Hier ontvangen we vier Honda Civics, met dank aan Sunny Cars. Het is fijn dat de auto een automaat is, want het is even wennen om links te rijden. Dit gaat voor de eerste chauffeurs voorspoedig. Na een uurtje rijden richting het Noorden komen we aan bij het eerste hotel. De wegen in Thailand blijken overal verrassend goed en in de meeste gevallen erg breed. Tijdens de reis wisselen we regelmatig van chauffeur zodat iedereen de kans krijgt het rijden door Thailand te ervaren.

Skywalks
De route voert ons langs het eerste deel van de Mekong rivier en de grens met Laos. We worden een aantal keer getrakteerd op mooie uitzichten op de zogenoemde glazen skywalks. We rijden nooit meer dan vier à vijf uur per dag en soms zelfs minder. We rijden door dorpjes, rijstvelden, het Thaise platteland en bergachtig gebied. Zelf rijden door Thailand is een dikke aanrader. Daarnaast kijk je je ogen uit naar je medeweggebruikers, want veel Thai nemen de veiligheid niet al te serieus. Pick-ups volgeladen met passagiers, baby’s op scooters in de armen en tuk tuks razen je voorbij.

Kajakken
We eten heerlijk lokaal, bezoeken tempels, dobberen op een vlot op een idyllisch meer,  fietsen door het platteland en gaan kajakken. Op veel  plekken zijn wij een ware bezienswaardigheid. Tijdens het eerste deel van de reis zijn de lokalen niet veel toeristen gewend en dat is duidelijk te merken. Vaak zijn wij ineens onderwerp van foto en video en wordt er bescheiden gegrinnikt. Maar wat zijn de Thaise mensen vriendelijk en gastvrij!

De Sirila Farm
We verblijven in kleinschalige hotels en één nacht op een bijzondere plek, de Sirila Farm van Peter de Ruiter en zijn vrouw Gae. Na jarenlang Oriental Travel te hebben gerund, doet Peter een stapje terug en runt nu dit unieke kleinschalig eco-verblijf in het noordoosten van Thailand. Zij hebben alles zelf gebouwd, van de vier safaritenten tot de keuken, het restaurant en terras. We verblijven in een mooie ruime safaritent met buitendouche. Samen met lekkere drankjes, een heerlijke BBQ, mooie verhalen , warme sfeer en gastvrijheid genieten we midden in de natuur.  Op de boerderij verbouwen ze cashewnoten, koffie, macadamia, chili’s, ananas en nog veel meer.

Zelf rijden
Rijden door Thailand is prima te doen. Indien je klanten hebt die het spannend vinden om zelf te rijden, bestaat er de mogelijkheid om eerst een chauffeur mee te nemen die bij je blijft tot je je zeker genoeg voelt om zelf te rijden. Tijdens de selfdrive rondreis ontvang je een uitgebreide beschrijving met tips en belangrijke informatie. Aan alles wordt gedacht. Vergeet niet een internationaal rijbewijs te halen voor vertrek.