18 mei 2024
Thumbnail voor Jolanda de Koning viert 24-jarig jubileum als ZRA: ‘Bij Apollo kan ik mijn eigen ding doen’

Jolanda de Koning viert 24-jarig jubileum als ZRA: ‘Bij Apollo kan ik mijn eigen ding doen’

ALPHEN A/D RIJN - Jolanda de Koning, zelfstandig reisadviseur bij Apollo at Home, viert vandaag haar 24-jarig jubileum. In gesprek met Reisbizz.nl blikt Jolanda terug op haar 24 jaar als reisadviseur en kijkt ze vooruit naar de tijd die komen gaat. “Het komt allemaal wel weer een keer goed.”


24 jaar geleden is Jolanda meteen begonnen als zelfstandig reisadviseur. “Daarvoor was ik niet werkzaam in de reiswereld, maar dat was wel iets wat ik heel graag wilde. Toen ik het vakdiploma voor de reisbranche had gehaald, wilde ik er meteen iets mee doen. Er kwam toen een vacature voor een mobiele reisadviseur bij de Vakantie Consulent en zo ben ik toen begonnen.”

Eigen ding
In die 24 jaar heeft Jolanda uitstapjes gemaakt naar verschillende partijen als zelfstandig reisadviseur. “Van de Vakantie Consulent ben ik naar de Travel Company gegaan, daarna heb ik me aangesloten bij reisbureau Arno in Den Helder, vervolgens ben ik een tijdje aangesloten geweest bij Face2Face Travel en nu ben ik sinds 2011 aangesloten als ZRA bij Reisbureau Apollo.” En daar is ze naar eigen zeggen goed op haar plaats. “Bij Apollo kan ik echt mijn eigen ding doen. Er zijn natuurlijk dingen waar ik me aan moet houden, maar op het gebied van reclame en social media wil ik dingen zelf doen. En daar laten ze me bij Apollo in vrij.”

“Het zal ooit wel weer een keer goed komen, denk ik dan.”

Dit jubileum wordt niet gevierd, maar haar 25-jarig jubileum wil ze volgend jaar niet voorbij laten gaan. “Toen ik twintig jaar werkzaam was als zelfstandig reisadviseur hield ik een soort loterij onder mijn klanten om het te vieren. Ze konden toen een reischeque of een kofferset winnen. Misschien wordt het volgend jaar weer zoiets, maar ik zit daar nog over na te denken. Ligt er ook aan wat 2022 gaat brengen”, aldus Jolanda.

Optimistisch
Jolanda kijkt met veel plezier terug op die 24 jaar. “Het boeken van reizen is natuurlijk anders geworden, maar ook het reizen zelf. Het is niet zo vanzelfsprekend meer dat je in het vliegtuig stapt en op vakantie gaat. Daar komt veel meer bij kijken en daar komen we voorlopig ook niet van af ben ik bang.” Toch is Jolanda wel positief over de komende tijd. “Ik ben een heel optimistisch persoon en het zal ooit wel weer een keer goed komen, denk ik dan.”