18 oktober 2024
Thumbnail voor Juli laat flinke stijging boekingen zien

Juli laat flinke stijging boekingen zien

LEUSDEN - In de maand juli is het aantal boekingen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar flink gestegen, ruim 17 procent. Dat blijkt uit de ANVR/GFK Boekingsmonitor van die maand. Volgens de ANVR moet hierbij wel rekening worden gehouden met de capaciteitsreducties op Schiphol van vorig jaar. “Maar in vergelijking met précorona jaar 2019 is sprake van een stijging”, aldus de brancheorganisatie.


De ANVR stelt dat de stijging in het aantal geboekte reizen ongetwijfeld te maken heeft met het weer in Nederland in juli.

De koploper in bestemmingen in juli is Spanje met een stijging van 44 procent. Ook Scandinavische landen Noorwegen en Denemarken scoorden dubbele cijfers. Daarnaast zat Turkije vorige maand weer in de lift met een stijging van 14 procent.

Buiten Europa stijgen de boekingen ook fors, blijkt uit de monitor. Azië laat een stijging van 74 procent zien. Hierin is nog enige achterstand te zien ten opzichte van 2019, maar Zuid-Amerika (vooral door Curaçao en Bonaire) en Afrika boeken inmiddels beter dan in 2019.

Meer dan 50 procent van de boekingen was met vertrek in dezelfde maand of in augustus. “Deze lastminute boekingenpiek lijkt niet sterk afwijkend van de ‘normale’ last minute piek in juli”, sluit de ANVR af.