18 oktober 2024
Thumbnail voor Kabinet verlengt steunmaatregelen: ‘Belangrijk nieuws voor de reissector’

Kabinet verlengt steunmaatregelen: ‘Belangrijk nieuws voor de reissector’

LEUSDEN - In de persconferentie van gisteravond werd aangekondigd dat het kabinet heeft besloten het steunmaatregelenpakket voor ondernemers van het vierde kwartaal te verlengen tot het hele eerste kwartaal van 2022. “Het is goed nieuws en terecht dat het wordt verlengd, zeker voor ondernemers in de reisbranche”, stelt ANVR-voorzitter Frank Oostdam.


De steunmaatregelen zoals NOW en TVL worden grotendeels ongewijzigd doorgezet komend jaar. “Uitstel van betaling van belasting geldt al tot en met januari, en in die maand wordt bezien of dat ook nog langer moet worden gecontinueerd”, gaat Oostdam verder.

Volgens Oostdam is de mogelijkheid voor reisbedrijven om weer aan de slag te gaan met het organiseren van reizen belangrijker dan het krijgen van steun, omdat zij nu niet kunnen ondernemen. “Daarom roepen we het kabinet nogmaals nadrukkelijk op om niet langer te wachten met het doorvoeren van aangekondigde aanpassing van de reisadvisering”, aldus Oostdam. En dat kan ook voor veel bestemmingen, óók buiten Europa, stelt de ANVR. “Daarbij bleek ook weer in het VK dat het instellen van reisbeperkingen om de verspreiding van het virus tegen te gaan geen enkele zin heeft. We gaan daar de komende dagen graag weer over in gesprek met de betrokken ministeries.”