27 april 2024
Thumbnail voor Kees Hoekstra (Hidden Disabilities) spreekt op Travel Trade Day

Kees Hoekstra (Hidden Disabilities) spreekt op Travel Trade Day

Op de Vakantiebeurs Travel Trade Day, 10 januari 2024 in Utrecht, komen reisprofessionals uit alle windstreken samen onder een dak om te netwerken, kennis op te doen en geïnspireerd te raken. Een van de standhouders op de Travel Trade Day is organisatie Hidden Disabilities Sunflower. Reisbizz sprak met de directeur van de organisatie die zich inzet voor passagiers met een niet-zichtbare beperking: Kees Hoekstra.

Hidden Disabilities Sunflower (HDS) is in 2016 ontstaan op de luchthaven Gatwick in Londen. “Medewerkers wilden graag meer betekenen voor passagiers met een niet-zichtbare beperking zoals autisme, PTSS, ADHD, MS maar ook mensen die een stoma dragen of long covid hebben”, vertelt Kees over de organisatie. “Het doel van HDS is het leven voor deze groep mensen gemakkelijker te maken door meer begrip en hulp. Door enkele organisaties in Engeland is toen de ‘Sunflower Lanyard’ bedacht: een groen keycord met zonnebloemen die discreet gedragen kan worden. Met dit keycord kan iemand aangeven dat hij of zij iets meer hulp, begrip of tijd nodig heeft. Aangesloten bedrijven hebben hun medewerkers getraind zodat zij weten wat te doen als ze iemand zien met een Sunflower-keycord.”

Meer weten over de keycord van Hidden Disabilities Sunflower? Lees het hele interview met directeur Kees Hoekstra in Het nieuwe Reisbizz Magazine.