19 april 2024
Thumbnail voor Kerstvakantie op Curaçao dit jaar opmerkelijk duur

Kerstvakantie op Curaçao dit jaar opmerkelijk duur

SCHIPHOL - Wie rond Kerst naar Curaçao wil vliegen om te genieten van de tropische warmte moet diep in de buidel tasten. Op sommige dagen ligt de prijs rond de 3.000 euro voor een retourtje in Economy Class, exclusief toeslagen. Dat blijkt uit een steekproef van deze site.


Een ticket met KLM voor een rechtstreekse vlucht tussen Schiphol en Curaçao kost circa 3.100 euro. Daar komen nog extra kosten bij voor het inchecken van koffers en het uitzoeken van een stoel. Ook bij TUI fly liggen de prijzen in de periode tussen 24 december en 7 januari opvallend hoog. Wie met de TUI-dochter naar Curaçao op vakantie wil, betaalt bijna 3.000 euro, eveneens exclusief bijkomende kosten. Op dit moment schommelt de ticketprijs rond de 450 euro.

Een stuk goedkoper vliegen kan wel, maar vergt een behoorlijke omreis. Zo kan er bijvoorbeeld met United Airlines via Washington en Panama heen worden gevlogen (wat 27 uur in beslag neemt) en rechtstreeks terug met KLM, voor de som van 1.700 euro, exclusief extra’s.

Pakketreis
Het meest gunstig lijkt nog het boeken van een pakketreis, bijvoorbeeld via TUI of Corendon. TUI geeft sowieso de voorkeur aan de verkoop van pakketreizen boven losse ticket op haar eigen vluchten. Corendon heeft groot ingekocht bij KLM, en beschikt voor haar pakketreizen over eigen hotels op het eiland.

Air Belgium
Voor wie bijvoorbeeld op familiebezoek gaat en geen hotel nodig heeft loont het om de trein van Schiphol naar Brussels Airport te pakken voor zo’n 35 euro per enkele reis, om daar op te stappen op een vlucht van Air Belgium naar Curaçao via Punta Cana. Voor 1.327 euro kan retour worden gevlogen met de Belgen. Heen op 25 december, terug op 5 januari.