23 juli 2024
Thumbnail voor Kleinschalige reisorganisaties beginnen petitie voor tegemoetkoming vaste lasten

Kleinschalige reisorganisaties beginnen petitie voor tegemoetkoming vaste lasten

DEN HAAG - Kleinschalige reisorganisaties zijn samen een petitie gestart om met terugwerkende kracht aanspraak te maken op de TVL-regeling. Doordat veel kleine reisorganisaties vanuit huis werken, komen zij niet in aanmerking voor de regeling die hen voorziet van een tegemoetkoming van de vaste lasten.


Voor de TVL-regeling (Tegemoetkoming Vaste Lasten) stelt de overheid het hebben van een ‘eigen kantoor opgang’ als eis aan ondernemers. Kleinschalige reisorganisaties werken vaak vanuit eigen huis waardoor zij volgens deze vestigingseis geen aanspraak kunnen maken op de tegemoetkoming.

Ondanks dat deze reisorganisatie geen steun ontvangen, draaien zij wel op voor de kosten die zijn gemaakt bij de voorbereiding voor de gecancelde reis. “Het uit eigen zak terugbetalen aan de klant, van geld dat voor diezelfde klant betaald is aan reisvoorbereiding, is een onevenredige last voor kleinschalige reisorganisaties”, luidt de petitie.

In de petitie worden voorstanders van kleinschalig duurzaam reizen, met respect voor cultuur, natuur en lokale bevolking, opgeroepen om de petitie te tekenen, zodat de reisorganisaties met terugwerkende kracht alsnog aanspraak kunnen maken op de regeling. Inmiddels hebben ruim 1.400 medestanders de online petitie getekend. De petitie kan tot 28 mei getekend worden.