16 juni 2024
Thumbnail voor KLM weer non-stop naar Taiwan

KLM weer non-stop naar Taiwan

SCHIPHOL - Na lange tijd vliegt KLM vanaf komend winterseizoen weer non-stop tussen Schiphol en Taipei. Ook verhoogt de maatschappij de frequentie naar vier vluchten per week. Daardoor zijn reizigers minder lang onderweg en hebben ze meer keuze.


Door de strenge inreisrestricties en lage vervoersvraag vanwege de pandemie kon KLM veel Oost-Aziatische bestemmingen de laatste jaren niet meer non-stop aanbieden. Zo werd Taipei eerst met een tussenstop in Bangkok aangevlogen, en sinds dit jaar met een stop in Seoul.

Inmiddels zijn de coronaregels verdwenen en neemt de vraagt weer toe, waardoor de maatschappij haar Oost-Aziatische netwerk langzaam kan herstellen. Ook Taipei krijgt vanaf eind oktober weer een non-stop-vliegverbinding. Daardoor daalt de reistijd met drie tot vier uur.

Vanuit Taipei vliegt de luchtvaartmaatschappij komende winter door op Manilla, dus de Filipijnse hoofdstad krijgt geen non-stopverbinding. Deze zomer wordt Manilla nog in combinatie met Kuala Lumpur aangevlogen, maar straks wordt er op de heen- en de terugweg in Taiwan gestopt.

Momenteel is China Airlines de enige luchtvaartmaatschappij die non-stop tussen Schiphol en Taipei vliegt. De andere grote Taiwanese luchtvaartmaatschappij die op de Nederlandse luchthaven actief is, EVA Air, vliegt zoals altijd via Bangkok van en naar Taipei. Dat was ook al voor de pandemie zo.

Taipei

De skyline van Taipei. Foto: Pixabay