11 mei 2024
Thumbnail voor Koken met: Praten over liefde en ondernemerschap met Tim en Hilda van der Wel

Koken met: Praten over liefde en ondernemerschap met Tim en Hilda van der Wel

HAARLEM - Tim en Hilda van der Wel hebben ruim twaalf jaar geleden hun droom waargemaakt en samen een reisorganisatie gestart: Avila Reizen. Voor de rubriek ‘Koken met’ ging Reisbizz Magazine op bezoek bij Tim en Hilda voor een uitgebreid en open gesprek over hoe het stel elkaar heeft leren kennen en hoe hun onderneming uit liefde is ontstaan.


Zestien jaar geleden liepen Tim en Hilda elkaar tegen het lijf in de hoofdstad van Venezuela, Caracas. Hilda, op dat moment jurist, zag Tim netjes dankjewel zeggen tegen straatverkopers die hem over wilden halen om iets te kopen. Ze sprak hem aan en zei dat hij moest negeren. “Dat deed ik uit zorg”, lacht Hilda. “Volgens mij was het meer flirten”, onderbreekt Tim haar. “Hilda vroeg me direct of ik het leuk zou vinden om door haar door de stad te worden geleid, dat is toch flirten?”

Tim vertelt hoe een traumatische gebeurtenis tijdens zijn periode als reisleider in Venezuela er aan bij heeft gedragen dat hij in dat land wilde wonen. De groep die hij begeleidde werd korte tijd gekidnapt, waarbij hij vreesde dat het wel eens heel slecht zou kunnen aflopen. Uiteindelijk liep het relatief goed af: iedereen overleefde het. Maar mede door deze hachelijke gebeurtenis realiseerde hij zich dat hij voor de liefde naar Venezuela wilde verhuizen. “Op het moment dat je gaat samenwonen leer je elkaar pas echt goed kennen en hoor je wat elkaars dromen zijn.”

Groeimodus
Uit één van die dromen is 12 jaar geleden Avila Reizen geboren. Het bedrijf zit na de coronacrisis in groeimodus en gaat van een klein bedrijf naar een middelgrote organisatie. “Daar ligt een uitdaging en vraagt om een ander type management”, vertelt Tim. “Daarbij mag het zeker niet ten koste gaan van de kwaliteitseisen en de fundamenten van het bedrijf. Gaan we verder groeien? En gaat daarmee de familiaire sfeer niet verloren? Dit soort vragen bespreken we ook met ons personeel. Wij streven harmonie na en vinden personeelsgeluk van groot belang.” Met dat in het achterhoofd heeft het stel de afgelopen weken de medewerkers thuis uitgenodigd om over dit soort onderwerpen te praten in een andere setting. “De eerlijkheid gebied me te zeggen dat dit idee van mensen thuis ontvangen, is geïnspireerd door jullie ‘Koken met’-rubriek.”

Wil je meer weten over Tim en Hilda en het ontstaan van Avila Reizen? Lees dan het hele gesprek in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.