19 juli 2024
Thumbnail voor Krista van Nes stopt als Luxury Travel Consultant: ‘Het gevoel was al even weg’

Krista van Nes stopt als Luxury Travel Consultant: ‘Het gevoel was al even weg’

BURGH-HAAMSTEDE - Krista van Nes stopt als Luxury Travel Consultant bij The Travel Club. Een lastig besluit, maar wel één die nodig was. “Tijdens de coronacrisis was het vooral lastig om rond te komen”, vertelt Krista in gesprek met Reisbizz.nl. Maar nu is ze vooral erg gelukkig met haar nieuwe baan als parkmanager bij Parc Ganuenta.


Nadat Krista de MTRO in Den Haag afrondde, is ze gelijk in de reiswereld gaan werken. “Toen ik 18 was, wilde ik per se vakantiewerk doen op de Antillen, geen idee waarom. Toen ben ik besmet geraakt met het Antillenvirus denk ik. Na een zomer daar te hebben gewerkt, ging ik bij Cubanacan in Rijswijk aan de slag als managementassistente.” Na verschillende uitstapjes naar reisbureaus en 11 jaar lang als ZRA bij Personal Touch Travel te hebben gewerkt, besloot Krista een paar maanden voor de coronacrisis over te stappen naar The Travel Club. “Toen de crisis uitbrak, wist ik al snel dat de behoefte van mensen zou veranderen door de impact van de pandemie. Ik moest me gaan onderscheiden van de massa en ben mij toen gaan richten op het luxere segment. Los daarvan merkte ik ook dat ik niet meer blij werd van goedkope reisjes naar all inclusive resorts, waar je voor uren uitzoekwerk maar een paar tientjes commissie krijgt.”

“Shit, een aanvraag”
De beslissing voor Krista om te stoppen kwam niet zomaar uit de lucht vallen. “Na 25 jaar reiswereld, waarvan 13 jaar ZRA, is dat wel een heel proces geweest, dat heeft tijd nodig gehad blijkbaar. Ik heb een half jaar geleden al gesprekken gehad met The Travel Club omdat ik erg twijfelde. Begin van de zomer was er toen toch weer positief nieuws en mochten mensen weer op reis, dus ben ik er toen nog voor gegaan. Klanten waren heel blij dat ik doorging en dat doet natuurlijk ook wel wat.”

Maar tijdens een tweeweekse vakantie naar Curaçao kwam ze toch tot het besluit. “Je hebt dan alle tijd om er over na te denken en ik merkte aan mezelf dat ik er qua gevoel eigenlijk al uit was. Tijdens mijn vakantie kwam er ook een aanvraag binnen en mijn eerste gedachte was ‘shit, een aanvraag. Waar willen ze heen, kan dat wel, wat is de kleurcode?’ en ga zo maar door. En toen viel ineens het kwartje, daar op mijn strandbedje. Ik wil niet op deze manier werken.” Alle lopende boekingen handelt Krista de komende tijd nog af.

Rondkomen
Tijdens de coronacrisis was Krista’s grootste uitdaging om rond te komen. “Het begin was heel zwaar. Dat kwam ook omdat mijn man totaal onverwacht in de WW terechtkwam. Hij had na jaren net een nieuwe baan in de marketing, maar hij zat nog in zijn proeftijd toen dit bedrijf ook zware klappen te verduren kreeg door de coronacrisis. Met drie kinderen en een hypotheek zaten we opeens zonder inkomen. Dat was heel stressvol.”

Zoals alle reisagenten was Krista alleen maar bezig met omboeken, annuleren en de vouchers en had zij geen tijd voor een andere baan ernaast. “Uit nood is mijn man gaan ZZP’en. Gelukkig is hij heel handig en had hij al snel wat klussen. En zodra het bij mij wat overzichtelijker werd, ben ik rond de zomer op zoek gegaan naar een baan ernaast.” Die baan heeft ze toen gevonden bij Parc Ganuenta in Colijnsplaat. “Ik zag een vacature voorbijkomen voor een tijdelijke receptioniste voor vier maanden. Dat kwam voor mij perfect uit, want daarna zien we wel weer verder. Ik dacht dat niets het zou halen bij de reiswereld, dus even doorbijten en dan snel weer terug.”

Brug tussen park en reiswereld
Maar al snel merkte Krista dat deze nieuwe baan helemaal bij haar paste. “Het is kleinschalig, er is veel vrijheid en er staan prachtige villa’s, een aantal zelfs met binnenzwembad. Het paste helemaal binnen mijn luxury plaatje.” Inmiddels is Krista bijna een jaar parkmanager Hospitality. “Het geeft me veel energie en positiviteit en er zijn al best wat collega-reisagenten en klanten van collega’s op het park geweest. Onlangs was zelfs de regiomeeting van alle ZRA’s van The Travel Club uit Zeeland op ons park. Zo leuk om die brug te leggen tussen het park en de reiswereld.”

Curaçao
Krista sluit niet uit dat ze in de toekomst nog iets op de achtergrond wil doen in de reiswereld. “Mijn hart gaat sneller kloppen van de Caribbean, met name de Antillen. Ik ben daar extreem gelukkig, Curaçao is mijn favoriet. Het zou geweldig zijn als ik bijvoorbeeld op freelancebasis ondersteuning kan geven aan de sales of promotie van hotels, denk aan beurzen, teksten schrijven of als een soort Travel P.A. puur voor Curaçao. Maar dat zijn nog maar dromen hoor. Ik heb me voorgenomen om alleen nog maar dingen te doen die ik leuk vind en die mij blij maken, en dan kom ik ergens daar uit. Mijn neef heeft een appartement gekocht op Curaçao en heeft me gevraagd om de verhuur en promotie te gaan doen, dus het begin is er”, grapt Krista.