1 maart 2024
Thumbnail voor Landal breidt aanbod verder uit in Nederland en Groot-Brittannië

Landal breidt aanbod verder uit in Nederland en Groot-Brittannië

DEN HAAG – Landal GreenParks kondigt de uitbreiding van drie nieuwe vakantieparken in Nederland en Groot-Brittannië aan. In het Twentse Wierden, Brabantse Bergen op Zoom en het Britse Northamptonshire opent de vakantieparkaanbieder de nieuwe parken waarmee ze hun plannen voor expansie voortzetten.


Landal GreenParks constateert net als vorig jaar een grote vraag naar vakantieaccommodaties in eigen land. Niet alleen door vakantiegangers, maar ook door particuliere investeerders die waardevast willen investeren in recreatief vastgoed. “De verwachting is dat deze trend voorlopig aanhoudt”, vertelt Dirk Anbeek, algemeen directeur bij Landal GreenParks. “We zien in Nederland nog voldoende ruimte voor groei in dit segment, maar ook internationaal liggen er groeikansen voor een merk als Landal GreenParks.”

Gelegen bij Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug opent Landal half juli de bestaande 25 vakantiewoningen van ‘Landal Sallandse Heuvelrug’. In samenwerking met ontwikkelaars worden nieuwbouwwoningen ontwikkeld waardoor het park in totaal 110 recreatiewoningen zal tellen. “De rijke natuur van heide, bossen en glooiende velden met eeuwenoude bomen, maken dit een ideaal gebied voor wandel- en fietstochten”, aldus Landal.

Het nieuwe vakantiepark ‘Landal De Brabantse Wal’ in Bergen op Zoom gaat bestaan uit 105 recreatiewoningen en 46 lodges/tiny houses. “Rust, ruimte, natuur en beleving staan centraal op dit nieuwe eigentijdse vakantiepark, dat daarmee een mooie aanvulling op onze portfolio betekent”, meldt Landal. Het beheer en de verhuur van de vakantiewoningen wordt verzorgd door Landal GreenParks en de verkoop van de recreatiewoningen aan particuliere investeerders is in handen van Landal Makelaardij en Vakantiemakelaar.

Impressie van een vakantiewoning op Landal De Brabantse Wal in Bergen op Zoom.

Groot-Brittannië
‘Landal Rockingham Forest’ wordt de negende bestemming van Landal in Groot-Brittannië en de eerste die van de grond af nieuw wordt ontwikkeld. Het oorspronkelijke Rockingham Forest Park is een familiebedrijf, gelegen op de voormalige luchtmachtbasis RAF King’s Cliffe in Northamptonshire. “De familie sluit zich graag aan bij Landal, vanwege de uitstraling en de inspanningen voor de natuur en op het gebied van duurzaamheid”, aldus de vakantieparkaanbieder. In totaal worden 56 luxe lodges gebouwd waar op 28 mei de eerste gasten verwelkomd zullen worden.

Het interieur van een vakantiewoning in het oorspronkelijke Rockingham Forest.