14 april 2024
Thumbnail voor Loveseats, AI-vluchten en een applauslampje: dit waren de 1 april-grappen in de reisbranche

Loveseats, AI-vluchten en een applauslampje: dit waren de 1 april-grappen in de reisbranche

1 april is de dag waarop lolbroeken en grapjassen zich lekker kunnen uitleven. Ook in het bedrijfsleven zijn tal van bedrijven die op een leuke manier inhaken op deze grappendag. Reisbizz zet de leukste 1 april-grappen uit de reiswereld op een rijtje.

Cheaptickets.nl
Cheaptickets.nl kwam vorige week met zogenaamde 'volledig AI-gestuurde vliegreizen' op de proppen. De zogenoemde “AI(R)-vluchten” zouden worden uitgevoerd zonder menselijke piloten en cabinepersoneel, waardoor de ticketprijzen “veel lager liggen dan bij vliegreizen die niet worden uitgevoerd door geavanceerde AI-technologie.”

KLM
Veel luchtvaartenthousiastelingen zullen vorige week even gedacht hebben dat KLM eindelijk met de naam van de Airbus A321neo’s naar buiten kwam. In een video maakte de Nederlandse luchtvaartmaatschappij bekend de nieuwe vliegtuigen te gaan vernoemen naar werknemers. Toen de naam Joke van der Prank naar buiten kwam werd echter gauw duidelijk dat het een 1 april-grap was. KLM maakte op 1 april wel bekend dat de echte namen van de toestellen snel bekend worden gemaakt.

TUI
Touroperator TUI kwam vrijdag naar buiten met een speciaal applauslampje voor in de vliegtuigen. Zogenaamd kwam uit onderzoek van TUI naar voren dat 7 van de 8 vakantiegangers best graag zouden willen klappen na de landing, maar dat ze zich daar ongemakkelijk bij voelen of zelfs schamen. “Daarom voegen we een applauslampje toe boven de passagiersstoel, dit wordt vanaf volgende week geïnstalleerd in al onze vliegtuigen. Zo weten de passagiers wanneer het kan en dat het mág”, schreeft TUI in een persbericht.  “Piloten kunnen het applaus zeer waarderen en vinden het een mooie afronding van een prima vlucht. “Het is toch een blijk van waardering en dankbaarheid”, aldus Robbert de Haas, TUI Captain op een Boeing 787 Dreamliner.””

Corendon
Ook Corendon kwam afgelopen week met een nieuw foefje voor in de cabines van haar vliegtuig. De touroperator en airline maakte bekend dat het binnenkort mogelijk is om een loveseat te boeken in het vliegtuig naar Curaçao. “Drie loveseats met in totaal zes plekken met extra beenruimte zijn vooraan in de Only Adult zone te vinden”, schreef Corendon. Maar ook aan de singles was gedacht.  “Zij kunnen namelijk op blind date in het vliegtuig. Ze hebben dan negen uur om kennis te maken met elkaar. Door bij de boeking hun liefdesvoorkeuren aan te geven worden twee singles gematcht. De loveseat is ook boekbaar voor één persoon”, aldus de touroperator.