19 september 2024
Thumbnail voor Luchthaven Charleroi schrapt donderdag alle vluchten om staking

Luchthaven Charleroi schrapt donderdag alle vluchten om staking

De luchthaven in de Belgische stad Charleroi heeft donderdag alle vluchten geschrapt. Op dat vliegveld is een "gezamenlijke vakbondsstaking", meldt Brussels South Charleroi Airport, waar ook geregeld Nederlandse reizigers gebruik van maken. Het gaat om ongeveer 80 vertrekkende en zo'n 95 aankomende vluchten. Twee vluchten worden omgeleid via Luik.

De luchthaven raadt gedupeerde passagiers aan niet naar het vliegveld te gaan en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. "We betreuren de impact van deze acties en verontschuldigen ons voor het ongemak." Het vliegveld kan de veiligheid niet garanderen "door de sterke mobilisatie van vakbondsdelegaties", meldt communicatiedirecteur Nathalie Pierard.

Medewerkers die bagage afhandelen, passagiers inchecken of toestellen bijtanken hebben het werk neergelegd. De vakbonden hadden al laten weten te gaan staken. De directie van het vliegveld van Charleroi had echter verwacht dat dit later zou gebeuren en zegt "zeer verbaasd" te zijn dat medewerkers donderdag al staken.