20 april 2024
Thumbnail voor Lufthansa verkoopt AirPlus International voor 450 miljoen euro

Lufthansa verkoopt AirPlus International voor 450 miljoen euro

FRANKFURT - De Lufthansa Group heeft AirPlus International verkocht aan de Zweedse financiële instelling SEB Kort Bank. Met de verkoop van de leverancier van zakelijke betaaloplossingen is 450 miljoen euro gemoeid.


De Lufthansa Group had eerder al aangegeven AirPlus International van de hand te willen doen. De luchtvaartmaatschappij wil kosten besparen en zich meer richten op haar kernactiviteiten. AirPlus is leverancier van zakelijke betaaloplossingen en had vorig jaar 53.000 klanten. Toen er tijdens de coronacrisis veel minder werd gevlogen, leed AirPlus grote verliezen. Vorig jaar liep het verlies voor belastingen terug tot 74 miljoen euro. 

"AirPlus is perfect gepositioneerd in de markt en zal, als onderdeel van een grotere financiële groep, zijn potentieel beter kunnen realiseren dan in de Lufthansa Group", zegt Lufthansa financeel-directeur Remco Steenbergen over de verkoop. "Door de verkoop van Airplus kan de Lufthansa Group zich in de toekomst concentreren op haar kernactiviteiten."