24 mei 2024
Thumbnail voor Maandelijks panel: Nederlandse consument heeft behoefte aan zekerheid

Maandelijks panel: Nederlandse consument heeft behoefte aan zekerheid

SCHIPHOL – Met de persconferentie van afgelopen dinsdag in het vooruitzicht, was de Nederlandse consument in de maand april nog afwachtend op een definitieve goedkeuring voor het weer op vakantie gaan. Uit de vragen die Reisbizz.nl aan het maandelijkse panel vroeg, blijkt dat de Nederlandse vakantieganger in de maand april behoefte had aan duidelijkheid en zekerheid.


De Nederlandse reizigers zijn flink toe aan een zonvakantie. Ook de maand april blijkt er weer veel behoefte te zijn aan een vakantie naar de zon. Vooral de Europese zonbestemmingen, zoals Griekenland en Spanje zijn populair volgens de panelleden. “Over het algemeen adviseren wij standaard een huurauto erbij te boeken. Zo kunnen de vakantiegangers er zelf op uit”, vertelt een panellid.

Vertrouwen
In tegenstelling tot de persconferentie van afgelopen week bood het kabinet in april nog weinig perspectief. De panelleden merkten ondanks een toename in de boekingen in vergelijking met maart, toch nog terughoudendheid. “Eigenlijk zaten de meesten te wachten op een ‘go’ vanuit de regering”, luiden de antwoorden vanuit het panel. “Onze klanten krijgen meer vertrouwen door een permanente aanpassing van de kleurcodes. Het constante heen en weer gaan met de kleuren helpt niet in het vertrouwen.”

Het panel is het er over eens dat het terugkeren naar het systeem met de kleurcodes de eerste stap is. “Vervolgens zal het belangrijk zijn hen goed te informeren over de gang van zaken en de benodigde documenten en eisen”, aldus een panellid. “Het is duidelijk dat men graag op vakantie wil. Duidelijkheid vanuit de overheid en eenheid binnen de EU kan het vertrouwen bij de consument weer terugbrengen.”

Verdriedubbeld
Toch is er uit de boekingen in april toch iets positiefs te halen. Zo zijn bij één panellid de boekingen ten opzichte van maart verdriedubbeld. Ook zijn er verschillende bijzondere boekingen gemaakt die onze panelleden graag willen benoemen. “Er is een prachtige reis naar Tanzania geboekt voor zes personen", vertelt een panellid. Een andere deelnemer benoemt een "dure” boeking voor een kasteel van 4.500 euro voor Pinksteren volgend jaar.

Iedere maand sturen wij vragen uit naar enthousiaste reisagenten en medewerkers van reisbureaus om ons op de hoogte te houden van de laatste boekingstrends. Lijkt het jou ook leuk om mee te doen? Meld je dan aan voor ons maandelijkse Reisbizz.nl panel via de daarvoor bestemde website.