16 september 2024
Thumbnail voor Malaysia Airlines breidt netwerk uit met tweede Europese bestemming

Malaysia Airlines breidt netwerk uit met tweede Europese bestemming

Malaysia Airlines krijgt er volgend jaar een tweede bestemming in Europa bij. De bestaande lijndienst tussen Kuala Lumpur en Londen Heathrow wordt per 23 maart 2025 aangevuld door een nieuwe route richting Parijs Charles de Gaulle. Er wordt begonnen met vier vluchten per week.

Vlucht MH21 vertrekt om 23.40 uur als nachtvlucht van Kuala Lumpur naar Parijs, waar in de ochtend om 6.40 geland wordt. Retourvlucht MH20 gaat om 11.25 weer richting Maleisië, met een geplande aankomst om 6.10 de volgende dag.

Voor Malaysia Airlines is de toevoeging van Parijs een belangrijke stap op de Europese markt. Reizigers vanuit heel Europa kunnen in Kuala Lumpur desgewenst overstappen op routes naar naburige Aziatische landen als Indonesië, Thailand of Vietnam. Ook Australië en Nieuw-Zeeland zijn traditioneel populaire bestemmingen via Kuala Lumpur.

Malaysia Airlines zet, net als richting Londen, ook naar Parijs de Airbus A350-900 in. Die biedt plaats aan 286 passagiers. Daarvan kunnen er 39 plaatsnemen in de Business Class (waarin 4 Business Suites staan) en 247 in Economy Class (inclusief 27 stoelen met extra beenruimte).

“Onze uitbreiding in Europa markeert een belangrijke mijlpaal voor Malaysia Airlines”, zegt topman Izham Ismail. “Met de komst van extra widebody-vliegtuigen vanaf het vierde kwartaal zijn we klaar om Parijs terug te brengen in ons netwerk.”

Volgens Ismail is de Europese markt weliswaar zeer competitief, maar ziet Malaysia Airlines een enorm potentieel voor de nieuwe routes. De luchtvaartmaatschappij is straks overigens de enige die Parijs en Kuala Lumpur rechtstreeks met elkaar verbindt.