21 mei 2024
Thumbnail voor Mallorca stroomt vol met Duitse toeristen

Mallorca stroomt vol met Duitse toeristen

PALMA DE MALLORCA - Afgelopen weekend zijn er op het Spaanse eiland Mallorca zo’n 130 vliegtuigen geland vanuit Duitsland. Ondanks het dringende verzoek van de Duitse overheid om niet naar het buitenland te reizen, grijpen de vakantievierders hun kans.


Twee weken geleden haalde de Duitse RIVM het vakantie-eiland van de lijst met risicogebieden. Hierdoor zijn Duitsers niet meer verplicht om bij terugkeer in thuisquarantaine te gaan. Verschillende bronnen melden dat na deze aankondiging de vakantieboekingen naar Mallorca enorm toenamen.

Volgens persbureau DPA vlogen er afgelopen weekend ongeveer 130 vliegtuigen vanuit Duistland naar de hoofdstad Palma de Mallorca. Een woordvoerder van luchtvaartmaatschappij Eurowings stelt dat hun vluchten “redelijk volgeboekt” zijn.

Spanjaarden mogen zelf niet vakantie vieren op het eiland. Vanwege het strenge coronabeleid mogen zij hun regio’s niet verlaten.

Vanaf komende dinsdag krijgen de Duitse toeristen met een andere maatregel te maken. Duitsers die terugkeren vanuit Mallorca moeten een negatieve coronatest laten zien.