11 mei 2024
Thumbnail voor Mariëlle Henzen: Bali is eigenlijk het Ibiza van het Verre Oosten

Mariëlle Henzen: Bali is eigenlijk het Ibiza van het Verre Oosten

DENPASAR - ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’, paste bij het uitzoeken van de vakantiebestemming voor TravelTeam eigenaresse Mariëlle Henzen. TravelTeam Oss boekt veel samengestelde reizen en zodoende bleef een voucher over van een villa met butlerservice op Bali waar de klant voor uitbetaald was, maar die niet doorverkocht kon worden. “Dit jaar geen discussie over een reisbestemming, we gaan naar Bali”, zei Mariëlle tegen het thuisfront. In de Reisprofessional op reis Special vertelt Mariëlle over deze reis.


Het leuke van Bali is dat de afstanden niet groot zijn en het vervoer heel erg makkelijk te regelen is met chauffeurs die je per traject regelt of met een ‘Gojek’, de Uber van Bali, die je zelfs op scooters vervoeren. Combinaties maken van verschillende leuke plaatsen is dan ook a piece of cake. Na aankomst stond Wayan al op ons te wachten, voormalig tourleader van een agentschap, die inmiddels een aantal jaren voor zichzelf werkt. Via mijn collega Joey heb ik zijn 06-nummer gekregen en ging hij ’s avonds onze eerste transfer van Denpasar Airport naar Tumbu verzorgen.

En dan maak je ’s ochtends je schuifpui open met uitzicht over de rijstvelden, ruik je de koffie en de gebakken eieren, omdat onze butler inmiddels al druk in de weer was met ons ontbijtje. Wat een luxe om in je eigen villa aan een grote tafel met z’n viertjes te kunnen eten. We voelden ons wel een beetje bezwaard, want hé, we zijn thuis niet gewend aan een butler die alles regelt. Nadat ik zo’n drie keer geprobeerd had zelf een drankje in te schenken, waarbij ze het telkens van me overnam en me wegstuurde uit haar keuken, was ik ervan overtuigd dat dit nu eenmaal zo werkte en ben ik er alleen nog maar volop van gaan genieten.

Waard voor je geld
De hindoe cultuur zorgt voor een vriendelijke en relaxte bevolking, een beetje te vergelijken met het hippie-achtige van Ibiza. Daarnaast heeft het mooie betaalbare villa’s, leuke boutique hotels, hippe eet- en drinkgelegenheden en prachtige beach clubs. Voor mij na 28 jaar niet op Bali te zijn geweest een echte eyeopener. Het is een stukje verder vliegen, maar je krijgt vijf keer meer waar voor je geld.

Wil je meer weten over waar de reis van Mariëlle allemaal heen ging en wat ze van het land vond? Lees dan het hele reisverslag in de Reisprofessional op reis Special in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.