23 juli 2024
Thumbnail voor Mattijs ten Brink: Gezondheidspaspoort fantastische oplossing

Mattijs ten Brink: Gezondheidspaspoort fantastische oplossing

SCHIPHOL - Vandaag vertrokken 189 Nederlanders naar Rhodos voor de proefvakantie van Transavia en Sunweb. Mattijs ten Brink, CEO bij Sunweb Group, zwaaide het vliegtuig uit en zegt met deze reis een belangrijke stap te zetten voor de herstart van de reissector.


Ten Brink heeft de hoop dat we in de loop van mei terugkeren naar het systeem van de kleurcodes. Ook het doorvoeren van een gezondheidspaspoort is volgens de Sunweb Group CEO belangrijk voor de reisbranche. “Ik ben wel een voorstander van het gezondheidspaspoort”, vertelt Ten Brink aan Reisbizz.nl. “Dus niet alleen mensen die gevaccineerd zijn mogen reizen, maar het moet ook op te lossen zijn door middel van testen of antistoffen in je lichaam.”

“Dat gezondheidspaspoort wat door Europa is geïnitieerd, lijkt mij een fantastische oplossing”, gaat Ten Brink verder. “Niet voor eeuwig, maar het is toch echt zonde om de helft van de Nederlanders die gevaccineerd zijn of die bereid zijn om een test te doen, thuis te laten zitten omdat de andere helft nog niet zo ver is.”

Drukte
Sunweb verwacht voor het najaar en de winter behoorlijke drukte. “Het aantal winterzonbestemmingen blijft beperkt”, laat Ten Brink weten. “Het moet natuurlijk wel goed weer zijn, dus je komt al gauw uit bij Zuid-Spanje, Zuid-Portugal of de Canarische Eilanden.” De kleinschalige zonvakanties, zoals de bestemmingen van ‘Eliza was here’, doen het bij Sunweb ook goed. “Het is gewoon fijn dat we dat ook in ons aanbod hebben. Een deel van de mensen willen niet naar van die massale accommodaties.”

Wintersportvakanties worden bij Sunweb massaal geboekt. “We zijn de wintersportbestemmingen al volop aan het verkopen. Normaal is dit pas vanaf september", aldus Ten Brink. “Mocht je nog op wintersport willen, moet je nu boeken. Het loop namelijk echt storm.”